MENIU

Ministerul Sănătății anunță încă 12 paturi ATI COVID, alte aproape o sută vor fi funcționale în perioada următoare

Secție ATI Covid-19

Încă 14 paturi ATI COVID au fost operaționalizate, iar în perioada imediat următoare ar urma ca aproape 100 de paturi să fie disponibile, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, cel care a preluat majoritatea sarcinilor de coordonare în Ministerul Sănătății, pe perioada interimatului asigurat de Florin Cîțu. O altă veste bună este că, de săptămâna viitoare, se refac parțial stocurile de medicamente esențiale în tratarea bolnavilor de COVID-19. 

"Am reușit să operaționalizăm 12 paturi ATI - 9 la Constanța, 1 la Bolintin Vale și 2 în București. Alte 4 paturi de terapie intermediară vor fi operaționalizate de azi (vineri - N.R.) la Spitalul Cantacuzino. Pentru perioada următoare au fost identificate 73 de paturi la ATI, împreună cu alte 14 paturi de terapie intensivă. De asemenea, la Institutul Matei Balș vom suplimenta numărul de paturi cu 20, tocmai pentru a degreva activitatea din unitatea de primiri urgențe. (...) La Spitalul Bagdasar Arseni va fi inagurată, cam în 2 săptămâni, o unitate UPU dotată ultramodern, cu 27 de paturi de terapie intensivă" a afirmat Baciu. 

Secretarul de stat a anunțat și suplimentarea cu 16 medici specialiști ATI a efectivelor de cadre sanitare implicate în lupta anti-COVID. Tot săptămâna viitoare ar urma să sosească în țară alte 14 mii de doze de Tocilizumab, care alături de Remdesivir face parte din schema esențială de tratament pentru bolnavii COVID-19.