MENIU

Ministerul rus al Apărării, prima reacție după exploziile de la depozitul de muniții din Crimeea: S-au datorat unui „sabotaj”

Explozie depozit Dzhankoi, Crimeea/ Captură Twitter

Ministerul rus al Apărării a dat vina pe un „sabotaj” pentru exploziile de la depozitul de muniții din peninsula Crimeea ocupată de Kremlin. 

„În dimineața zilei de 16 august, ca urmare a unui sabotaj, un depozit militar din apropierea satului Dzhankoi a fost avariat”, a declarat ministerul într-un comunicat, citat de agenția de presă de stat rusă RIA Novosti, relatează CNN.

„Nu există victime cu răni grave. Se iau măsurile necesare pentru a elimina consecințele sabotajului”, se mai arată în comunicatul citat.

În continuare nu există clarificări legate de cât de mult echipament militar și muniție ar fi putut fi avariate sau distruse. Armata ucraineană susține, în schimb, că mai multe sisteme de apărare aeriană au fost desfășurate în zonă.

Imagini postate pe rețelele de socializare cu o săptămână înainte de incident arată stive mari de muniție și mai multe vehicule militare cu simboluri „Z” pro-război pe lateral.

Totodată, forțele aeriene ucrainene au postat pe Twitter o înregistrare video a exploziei de la depozitul de muniții de lângă Dzhankoi, într-o altă aluzie la faptul că Ucraina ar fi fost în spatele atacului, dar nu își asumă responsabilitatea.