MENIU

Ministerul Justiției vrea să angajeze încă 1.000 de oameni în sistemul penitenciar

Ministerul Justiției a pus, joi, în dezbatere un proiect de hotărâre de Guvern în care propune suplimentarea numărului maxim de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar cu 1.000 de posturi.

Numărul maxim de posturi este în prezent de 15.041 de posturi, urmând să crească la 16.041. În nota de fundamentare, ministerul Justiției susține că "rămâne același număr de posturi finanțate în sistem, dar numărul suplimentar acordat prin acest proiect va permite efectuarea de permutări de posturi între structuri".

"Suplimentarea numărului maxim de posturi propus prin proiectul de hotărâre a Guvernului nu are impact financiar, ci permite doar deblocarea unor domenii de activitate din sistem unde există posibilitatea atragerii de personal. Practic, va rămâne același număr de posturi finanțate în sistem, dar numărul suplimentar acordat prin acest proiect va permite efectuarea de permutări de posturi între structuri (proceduri de schimbare în funcție, mutări, transformări de posturi conform necesităților), lucru care nu se poate realiză cu numărul de posturi actual", se arată în notă de funamentare a proiectului de hotărâre pus în dezbatere de Ministerul Justiției.

În nota de fundamentare se mai arată că din analizele structurilor Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), rezultă un necesar total de posturi la nivelul sistemului penitenciar de 20.102 posturi (față de cele 15.041 în prezent), deci o suplimentare necesară de 5.061 posturi.

Mai multe articole despre:
ministerul justiţiei