MENIU

Ministerul Educaţiei îi consultă pe elevi și părinți privind structura anului şcolar 2018-2019

Ministerul Educaţiei organizează o consultare privind structura anului şcolar 2018-2019, derulată online de astăzi până pe 24 ianuarie.

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează în perioada 18-24 ianuarie o consultare, prin intermediul unui chestionar online, privind structura anului şcolar 2018-2019.

Consultarea se adresează exclusiv elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

Chestionarul conţine cinci întrebări care vizează colectarea unor puncte de vedere referitoare la durata minimă a anului şcolar, data de începere a acestuia, durata vacanţelor de iarnă şi de primăvară, respectiv necesitatea vacanţei intersemestriale.

Nu se solicită date cu caracter personal, iar răspunsurile sunt confidenţiale şi vor fi utilizate doar în scopul consultării. Chestionarul poate fi găsit pe site-ul ministerului, 'edu.ro', în secţiunea „Comunicate de Presă".

Întrebările la care trebuie să răspundă elevii, părinții și dascălii din învățământul preuniversitar sunt "Care este data la care credeți că ar trebui să înceapă anul școlar 2018-2019?", "Care credeți că este cea mai potrivită durată vacanței de iarna?", "Care credeți că este cea mai potrivită perioadă a vacanței de Paște?", "În ce măsură credeți că este necesară o vacanță intersemestrială de o săptămână?" și "Care credeți că ar trebui să fie durata minimă a anului scolar?"

Mai multe articole despre:
Ministerul Educaţiei structura anului şcolar