MENIU

Ministerul Educației, dat în judectă de elevi după notele de la Bacalaureat

Situaţie inedită în justiţia românească. Şeful Consiliului Elevilor vrea să se judece cu Ministerul Educaţiei din cauza notei de la Bacalaureat.

Tânărul, care tocmai a terminat clasa a 12-a, e nemulţumit că nota la una din probe nu i-a fost modificată, deşi după contestaţie obţinuse un punctaj mai bun.

În prezent, există o prevedere care spune că nota nu poate fi contestată decât dacă, în urma contestației, există o diferență mai mare de 0,5 puncte.

Președintele Cosiliului Elevilor, Horia Onița, spune că această prevedere este una care discriminează elevii care obțin note mai bune după ce fac contestații. De altfel este chira și situația sa, pentru că la proba de la Limba și Literatura Română a obținut 9,25, a făcut contestație, a obținut 9,60, însă nota nu i-a fost modificată tocmai din cauza acestei prevederi.

Horia Onița a susținut că deja a depus o plângere la Ministerul Educației prin care cere ca această prevedere să fie exclusă din anul viitor, iar pentru notele de anul acesta, Horia Onița a spus că va merge în instanță pentru a-și face dreptate.

Potrivit președintelui Consiliului Elevilor, mai mulți elevi se află în aceeași situație și vor să dea Ministerul Educației în judecată.

Horia Onița este nemulțumit și de faptul că, în urma contestației, notele pot să scadă, astfel că vrea ca Ministerul Educației să elimine și această prevedere.

Mai multe articole despre:
elevi bacalaureat