MENIU

Minerii amenință că vor veni la București dacă vor avea loc concedieri! Adresa trimisă premierului Ciucă: ce solicitări au ortacii

Mincă - imagine de arhivă

Minerii amenință că vin în București și că, odată ajunși, nu vor pleca prea curând! Liderii ortacilor din Complexul Energetic Oltenia cer instituirea stării de urgență în Sistemul Energetic Național și suspendarea planului de concedieri. 

Toate sindicatele din compania energetică au făcut front comun și au redactat o adresă pe care au trimis-o către premierul Nicolae Ciucă. Oamenii amenință că dacă nu vor fi oprite disponibilizările, vor veni să protesteze la București.

"Am ajuns la concluzia de a trimite o solicitare primului ministru pentru o întâlnire cu dumnealui în vederea instituirii stării de urgență în sistemul energetic național, având la bază mai multe probleme.

Prima dintre ele și cea mai importantă este legată de renegocierea planului de restructurare și modificare a OUG privind decarbonarea", a transmis cei din sindicat către Guvern și către premierul Nicolae Ciucă. 

A venit și un prim răspuns din partea ministrului Energiei, Virgil Popescu, care spune că îi invită pe sindicaliști la o discuție pe 24 august. 

Rămâne de văzut dacă oamenii vor veni la discuții sau vor române să protesteze.

Mai multe articole despre:
mineri greva mineri ciuca guvern