MENIU

Milionar de Forbes, accident bizar de elicopter în Munții Banatului (FOTO)

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Banat, Romeo DUnca, a fost la un pas de un grav accident, miercuri seară, după ce elicopertul său s-a răsturnat, pe o porție din Muntele MIc, anunță reper24.ro.    

Accidentul s-a produs din cauza neglijenței milionarului, care-și pilota singur elicopterul. După ce a aterizat, lângă cabana sa de pe Muntele Mic, Dunca a lăsat aparatul de zbor nesupravegheat și cu elicea pornită, iar o rafală de vânt l-a răsturnat pe o parte.

Din cauza accidentului a fost afectată și una dintre liniiile de teleschi ale pârtiei, Borlova 1.

Romeo Dunca este cunoscut ca un pasionat al sporturilor extreme: la mijlocul anilor 2000 a fost primul român care a participat la o cursă Dakar și a reușit să urce pe un masiv din Himalaya, până la peste 8.000 de metri. În 2011, revista Forbesc estima averea lui Dunca la 14-15 milioane de euro, în special din transporturi. Încă de acum 11 ani, omul de afaceri avea în plan realizarea unei staţiuni turistice la Muntele Mic, care ar fi creat mai mult de 80 de kilometri de pârtie, un proiect de  a cărui evoluție se declara dezamăgit în urmă cu doar o zi înainte de accidentul de elicopter.

 

 

Mai multe articole despre:
accident elicopter