MENIU

"Milionara" de la ANAF, care primea bani în cutii de pișcoturi, arest la domiciliu

Directoarea Direcției IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, acuzată că a luat mită aproximativ un milion de euro, va fi cercetată în arest la domiciliu, a decis luni Curtea de Apel Ploiești, anunță Agerpres.

Instanța a admis astfel contestația făcută de Ancuța Macovei față de decizia Tribunalului Prahova, care dispusese arestarea preventivă.

Potrivit procurorilor, în 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din ANAF, Ancuța Anda Macovei a pretins, pentru ea și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanții a două firme, 25% din valoarea unor contracte IT. În schimb, cele două se angajau să organizeze în așa fel procedura de licitație încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților.

Din suma cerută ca mita, Ancuța Anda Macovei ar fi primit, între 2010 și 2014, pentru sine și pentru cealaltă persoană, aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasări în Statele Unite și bunuri materiale de valoare, precizează DNA. Banii erau ascunşi în cutii de produse de patiserie.

 

Mai multe articole despre:
mită ANAF pișcoturi