MENIU

Milioane de clienţi Euroins trebuie să schimbe poliţa în perioada următoare - Anunțul lui Bogdan Chirițoiu

Preşedintele Consiliului Concurenţei - Bogdan Chiriţoiu

Preşedintele Consiliului Concurenţei - Bogdan Chiriţoiu a declarat luni, după audierea în comisia economică din Senat, că sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa.

„E un şoc puternic în piaţă. Sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa, trebuie să meargă la altă companie. Evident că această schimbare poate să creeze perturbări în piaţă. Şi atunci, într-o astfel de situaţie, mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor.

La ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe preţul din martie 2022... astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunţăm. Noi ne-am pronunţat pe oportunitatea plafornării, limitată. Exact preţul şi modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, a spus Bogdan Chiriţoiu, luni.

Reamintim că ASF a anunțat, în urmă cu o săptămână, că a decis să retragă autorizația de funcționare și să ceară în instanță falimentul Euroins, conducerea companiei fiind preluată de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Asiguratorul ar avea nevoie de fonduri de 2,19 miliarde lei pentru cerința de capital de solvabilitate, spune autoritatea. Grupul bulgar Eurohold a reacționat acuzând o preluare ostilă a activelor Euroins. La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Euroins România avea 2,76 milioane de polițe RCA active.

Mai multe articole despre:
euroins asigurari chiritoiu