MENIU

MII de turiști, înghesuiți în Bucegi, la Sfinx, pentru piramida energetică, au chemat Salvamontul FOTO&VIDEO

MII de turiști, înghesuiți în Bucegi, la Sfinx, pentru piramida energetică, au chemat Salvamontul
MII de turiști, înghesuiți în Bucegi, la Sfinx, pentru piramida energetică, au chemat Salvamontul

Salvamontiștii au intervenit pentru a ajuta turiștii să coboare de pe platoul Bucegi, după ce aceștia au rămas pe munte, la Sfinx, și după ce s-a întunecat. În fiecare an, mii de turiști urcă pe platoul din Bucegi pentru a vedea „piramida energetică de lumină”.  

Mii de turiști care au urcat duminică, 28 noiembrie, pe platoul Bucegi, la Sfinx, au rămas blocați după ce au așteptat piramida luminoasă cu puteri miraculoase. Foarte mulți au cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a coborî după lăsarea nopții.

Cei mai mulți turiști care au așteptat formarea fenomenului luminos nu au purtat mască și nici nu au păstrat distanțarea impuse, fiind pandemie.

Salvamont România a postat mai multe fotografii și clipuri video cu mii de oameni din țară și din străinătate care au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului.

"Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele - Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță", potrivit Salvamont România.