MENIU

Mii de oameni în stradă împotriva pașaportului sanitar, în Italia! Ce MESAJ au transmis guvernanților

Proteste Italia / Captură foto

Mii de italieni au manifestat, sâmbătă, în întreaga ţară împotriva introducerii noilor măsuri menite să încetinească creșterea numărului de infectări cu COVID-19 care, spun oamenii, i-ar afecta pe nevaccinați.

"Libertate!" şi "Nu dictaturii", au scandat manifestanţii de la Napoli, în sud, până la Torino, în nord, în timp ce la Milano, ei au scandat "Nu paşaportului sanitar!", relatează Agerpres.

Marea majoritate a oamenilor nu au purtat mască de protecție anti-Covid.

Astfel de manifestaţii erau anunţate pe reţelele sociale în cel puţin 80 de oraşe italiene, sâmbătă seara.

Italia va introduce, pe 6 august, un paşaport sanitar obligatoriu pentru a avea acces în spațiile închise, cum ar fi barurile şi restaurantele, dar şi la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în cadrul sălilor de jocuri.

Paşaportul sanitar, numit "green pass" în peninsulă, va putea fi eliberat chiar de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de COVID-19 şi celor care au obţinut un test negativ în ultimele 48 de ore.

Italia înregistrează în prezent câteva mii de noi cazuri noi în fiecare zi, însă numărul de decese se menține în continuare săcut. Vorbim despre 5.000 de contagieri şi 5 decese, potrivit bilanțului oficial raportat astăzi. Tendința este una de creștere.