MENIU

Mii de oameni au alergat duminică la semi-maratonul București. Cine a alergat cel mai repede

Mii de oameni au alergat duminică la semi-maratonul Bucureştiului! Cel mai rapid a fost un kenian care a alergat 21 de kilometri în circa o ora. De altfel, pe primele poziţii s-au clasat numai alergători din Africa. Cel mai rapid alergător român a terminat cursa pe locul opt. 

Peste 11 mii de persoane, din 60 de ţări, au luat startul la semi-maratonul Bucureştiului. Traseul de 21 de kilometri a avut punctul de start în Piaţa Constituţiei, apoi alergătorii au traversat centrul Capitalei, până la Stadionul Naţional şi înapoi. Cel mai rapid fost kenianul Cosmas Birech, care a încheiat cursa după o oră, două minute şi 30 de secunde.

Alergătorii din Kenia şi Etiopia au dominat această competiţie. Singurul român care a reuşit să se apropie de timpul africanilor a fost Alexandru Soare, care a încheiat semi-maratonul pe locul opt.

La feminin, cursa a fost câştigată de etiopianca Dire Arissi, care a parcurs cei 21 de kilometri în doar 74 de minute.

Cei mai mulţi dintre participanţi nu au avut însă aspiraţii la primele locuri, ci au vrut doar să participe pentru a se menţine în formă şi a se bucura de vremea frumoasă.

La startul competiţiei s-au înscris persoane de toate vârstele, de la adolescenţi aflaţi la primul concurs, până la octogenari care au pierdut şirul curselor. În plus, au fost organizate probe şi pentru amatori, pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru familiile cu copii. Iar câştigători au fost toţi cei care au trecut linia de sosire.

Mai multe articole despre:
Bucureşti semi-maraton