MENIU

Mii de elevi din 11 localități vor începe școala ONLINE. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Școală online în 11 localități

Aproximativ 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online luni, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Decizia a fost luată în contextul în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. 

Cîmpeanu a precizat că localitățile respective sunt în județele Satu Mare, Arad, Sălaj, Dolj și Teleorman. 

”Luni, toți cei trei milioane de elevi vor fi prezenți fizic la școală. Este un moment extrem de important. Fac excepție cele 11 localități - este vorba de 5 localități în Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman - în care rata de infectare a depășit 6 la mie. În total avem 2400 de elevi, este vorba despre 1 la mie din totalul numărului de elevi”, a anunțat ministrul vineri, la un post TV. 

Scenariul de funcționare a școlilor se stabilește în ziua de vineri pentru săptămână care urmează, a mai anunțat Cîmpeanu. 

Citește și: ”TOATE regulile valabile la deschiderea școlilor pe 13 septembrie 2021, publicate în Monitorul Oficial - DOCUMENT”

Ministrul Educației a vorbit și despre ceremonia de deschidere a anului școlar. Acesta a precizat că, deși este permis ca ambii părinți să fie prezenți, ”recomandarea este să nu”. ”Trebuie văzută situația din fiecare școală și spațiile pe care le au la dispoziție pentru organizarea acestor ceremonii”, a adăugat Cîmpeanu. 

Citește și: ”Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a școlii. Anunțul ministrului Educației”