MENIU

Mii de bucureşteni vor debranșarea de la Termoenergetica

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Sătui de stat în frig şi de făcut duşuri cu apă rece, bucureştenii fug de sistemul centralizat de termoficare. Anul acesta s-a înregistrat un număr record de cereri de debranşare. Totul după ce ultimii doi ani au fost un calvar pentru clienţii Termoenergetica. Totuşi, deşi cererile sunt multe, debranşări nu s-au făcut. 

Din luna aprilie şi până acum, Termoenergetica a primit peste 3.000 de cereri de debranşare. Pe lângă acestea, au rămas nesoluţionate de anul trecut alte peste 300 de solicitări. Compania de termoficare are obligaţia să le rezolve pe toate, până la 1 octombrie, când vor începe probele de presiune pentru iarna aceasta.

„Din păcate, aceste avarii vor apărea până în momentul în care reușim să înlocuim o mare parte din conducte, nimeni nu poate să spună acum că nu vor fi avarii, important să le remediem în timpul cât mai scurt și să fie resimțite pentru o perioadă scurtă”, a explicat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica.

Cele mai multe solicitări vin din Sectoarele 5, 6 şi 2, acolo unde sunt capetele de coloană. Cei care vor să se debranșeze trebuie să plătească 250 de lei pentru analiza dosarului, apoi taxa de 2.200 de lei pentru debranşarea propriu-zisă. La toate acestea se mai adaugă preţul centralei şi costurile pentru punerea în funcțiune. Cine n-are banii rămâne cu apa încălzită pe aragaz şi o haină în plus iarna.

Primăria Capitalei a anunțat că sistemul de termoficare va fi remediat în aproape 2-3 ani, până atunci oamenii vor fi nevoiți să stea în frig, dar să plătească facturi uriașe. 

Mai multe articole despre:
termoenergetica debransare termoenergetica