MENIU

Mihai Tudose se ia din nou de UDMR. În 2018, Dragnea l-a schimbat din acest motiv!

Fostul premier Mihai Tudose îi atacă pe liderii UDMR, care la congresul de realegere a lui Kelemen Hunor ca preşedinte au votat, în unanimitate, ca imnul şi drapelul secuiesc, precum şi Imnul Ungariei, să fie considerate simboluri naţionale ale comunităţii maghiară din România.

Fostul premier Mihai Tudose îi atacă pe liderii UDMR

"Au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. Dar în afara locuinței, ţara aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate", a scris fostul premier.

Mihai Tudose a făcut referire şi la conceptul ,,transilvanismului pragmatic”, lansat tot la Congresul UDMR de sâmbătă. 
"Fiindcă au vorbit de pragmatism... Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici!".

Pe 10 ianuarie 2018, în exclusivitate la "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, Mihai Tudose a lansat un atac dur la adresa liderilor maghiari, pe tema autonomie teritoriale. Scandal iscat a fost folosit de Liviu Dragnea drept pretext pentru a-l debarca pe Tudose şi a o numi pe Viorica Dăncilă.   

Premierul Tudose pune piciorul în prag în subiectul autonomiei maghiarilor

 

Mai multe articole despre:
UDMR Liviu Dragnea Rareş Bogdan Mihai Tudose