MENIU

Mihai Tudose, despre Schengen: Sper că se va tranșa anul acesta. Dacă ai vot în JAI și Austria se opune, pot fi dați în judecată

Mihai Tudose / Foto: Inquam Photos

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose speră, că până la finalul acestui an, subiectul aderării României la spațiul Schengen să fie tranșat. Totodată, acesta zice că e loc de revanșă. În cazul în care Austria ar bloca România în Consiliul JAI, i-am putea da în judecată și impune poprire pe activele austriece din țara noastră. 

 

"Eu sper că anul acesta se va tranșa. Ceea ce cumva îmi pare rău că o spun sau să nu fiu interpretat greșit, cumva îmi pare rău că nu o tranșează printr-un vot în JAI. Să spună clar acolo Austria nu se opune din nou. Fiindcă eu contez foarte mult pe ceea ce a spus prim-ministrul Marcel Ciolacu, ceea ce am mai spus și eu, dar domnia sa acum poate să o și facă: în condițiile în care ai un vot în JAI în care Austria se opune, poți să-i dai în judecată. Momentul acesta a fost ratat.

Este vorba despre competitivitate economică, despre camioane, despre mărfuri. Orice oră de staționare sau zile de staționare înseamnă adăugare la prețul produselor respective și ieșirea din competitivitate.", a declarat Mihai Tudose.

Mai multe articole despre:
mihai tudose schengen