MENIU

Mesajul lui Mihai Șora după ce a scăpat cu bine din Piața Victoriei

<p>Mihai Sora</p>
<p>Mihai Sora</p>

Fiolosoful Mihai Șora, care se recuperează după o operație din cauza unor probleme la colecist, a fost prezent, ca de fiecare dată, la protestul din Piața Victoriei și reușit să scape .

Mihai Șora a fost primit cu multă bucurie și simpatie de protestatari, și el a stat în Piață și după lăsarea serii, moment în care jandarmii au început să folosească masiv gazele lacrimogene.

Ajuns cu bine acasă, Mihai Șora a avut un scurt mesaj pentru protestatari, promițând că va reveni după ce se odihnește.

"Dragi prieteni, caii nu au nicio vină. Cam atât pot să spun la această oră târzie. Voi reveni cât de curând, după ce-mi voi fi tras sufletul. Noapte bună", sunat rândurile scrise de filosoful de 101 ani.

Mihai Șora avusese și dimineață un mesaj pentru români în care prevedea că "ne așteaptă o zi grea".

El a vorbit în mesajul de dimineață despre românii pelcati peste hotare și cât de important e gestul lor de a reveni pentru a-și arată nemulțumirea față de direcția țării lor, și făcea apel la bucureșteni le iasă alături în număr cât mai mare.

"M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg.
Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă.
Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră", scria filosoful vineri dimineață.

Sursa foto> Ziare.com

Mai multe articole despre:
mihai șora