MENIU

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, urmărit penal

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, audiat la DNA

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNCFR SA, este urmărit penal de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Acesta s-a prezentat, luni, la DNA, ocazie cu care procurorii i-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, s-a prezentat, luni dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Necolaiciuc a ajuns la DNA în jurul orei 9.30, însă nu a vrut să dea declaraţii în faţa presei.

Pe 17 iulie 2015, Mihai Necolaiciuc a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, după ce a executat nouă luni din pedeapsa de patru ani şi şase luni primită în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro. La trei zile după ce a fost eliberat, DNA a cerut Judecătoriei Sectorului 1 să dispună măsura controlului judiciar în cazul lui Mihai Necolaiciuc într-un dosar în care este judecat pentru abuz în serviciu, prejudiciul produs în acest caz fiind estimat de anchetatori la 56,7 milioane de euro.

În dosarul în care procurorii DNA au cerut control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc, fostul director al companiei CFR a fost condamnat în primă instanţă, de Judecătoria Sectorului 1, la 10 ani de închisoare cu executare, însă decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la Tribunalul Bucureşti.

În acest dosar, au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc, alţi foşti şefi din compania CFR şi administratori de firme sunt acuzaţi pentru fraudarea companiei cu aproximativ 56,7 milioane de euro.

Surse judiciare citate de adevarul.ro au declarat că anchetatorii precizează în motivarea cererii că, în cazul lui Mihai Necolaiciuc, atât în timpul urmăririi penale, cât şi în cursul cercetării judecătoreşti s-a dispus luarea măsurii arestării preventive, în lipsă, instanţa a emis mandate de arestare naţională, europeană, respectiv, mandat de urmărire internaţională, fostul şef al CFR a fost depistat în SUA şi s-a dispus extrădarea acestuia, fiind astfel posibilă judecarea cauzelor în care a fost trimis în judecată.