MENIU

Migranți depistați în Arad, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PT Turnu au depistat două grupuri de migranți, totalizând nouă persoane, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenția de a ajunge în Spațiul Schengen, informează comisar șef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

"O patrulă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu, județul Arad, a depistat în noaptea de marți spre miercuri, în timpul executării unei misiuni specifice, patru bărbați care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat", a declarat miercuri comisar șed Daniel Iancu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei patru bărbați au fost reținuți la aproximativ 300 de metri de frontieră și au fost conduși la sediul SPF Turnu pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de trei cetățeni turci și un cetățean afgan, cu vârstele cuprinse între 19 și 51 de ani, toți posesori de documente temporare pentru solicitanții de azil în România. Aceștia au declarat polițiștilor de frontieră că intenționau să ajungă în Germania.

"La doar câteva minute distanță, o altă patrulă din cadrul aceluiași Sector al Poliției de Frontieră Turnu a depistat un grup de cinci persoane, alcătuit din doi adulți și trei copii, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat", a spus comisar șef Daniel Iancu.

Persoanele în cauză au fost reținute la aproximativ 200 de metri de frontieră și au fost conduse, de asemenea, la sediul SPF Turnu pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre o familie de cetățeni sirieni — tata, mama și trei copii minori — adulții declarând de asemenea că intenționau să ajungă în Germania.

"În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor adulte acte de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a conchis comisar șef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al STPF Arad.