MENIU

Mexicul trece pragul de 10.000 de morți chiar în ziua în care președintele Lopez Obrado anunță tranziția spre "o nouă normalitate"

coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus în Mexic a depăşit, astăzi, pragul de 10.000 de decese, în contextul în care autorităţile din această ţară au iniţiat reluarea activităţilor economice, relatează Agerpres.

Maladia COVID-19 a ucis 10.167 de persoane în Mexic, din 93.435 de cazuri confirmate. Anunțul a fost făcut, astăzi, într-o conferinţă de presă, de directorul general al serviciilor epidemiologice, Jose Luis Alomia.

Mexicul ocupă, astfel, locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din America Latină de virusul SARS-CoV-2, după Brazilia, care a raportat 29.937 de decese. 

Autoritățile în domeniu nu sunt deloc optimiste. Din contră, Hugo Lopez-Gatell, coordonatorul Strategiei Naţionale mexicane împotriva COVID-19 și, totodată, subsecretar de stat pentru Sănătate, a declarat vinerea trecută că ţara sa va înregistra cel mai probabil un bilanţ de 30.000 de decese.

Pragul de 10.000 de morţi depăşit astăzi coincide cu debutul tranziţiei spre ceea ce preşedintele Andres Manuel Lopez Obrado a denumit "o nouă normalitate".

"Astăzi se reiau activităţile de producţie asociate industriei automobilelor, minelor şi industriei de construcţii. Trebuie să mergem spre o nouă normalitate, pentru că este necesară pentru economia naţională şi pentru binele poporului nostru, trebuie să normalizăm treptat activităţile productive, economice, sociale şi culturale", a anunţat preşedintele mexican în deja obişnuita sa conferinţă de presă matinală.

Mai multe articole despre:
mexic bilant mexic coronavirus