MENIU

Metoda prin care poți elimina bacteria care duce la gastrită

Metoda prin care poți elimina bacteria care duce la gastrită și alte afecțiuni gastrointestinale este în strânsă legătură cu modul de alimentație. Iată cu ce legumă poți distruge aceste probleme!

Gastritra este o inflamație a pereților stomacului, care îl protejează de sucurile gastrice. Aceasta se produce în mucoasa gastrică, atunci când aceasta se inflamează. Astfel, aceste leziuni ale mucoasei pot evolua spre vindecare, având un caracter autolimitant, ori din contra, pot fi evolutive până la complicații grave, hemoragii gastrice, perforații cu risc major de peritonită sau cancer gastric.

Gastrita poate fi acută sau cronică, iar în funcție de simptome aceasta se poate clasifica din punct de vedere clinic ca fiind simptomatică sau asimptomatică.

Mesele copioase cu alimente grase si greu digerabile afecteaza in timp mucoasa gastrica. Alti factori care determina aparitia gastritei sunt administrarea de medicamente, cum ar fi aspirina, consumul de alcool si de condimente, factorii infectiosi (hepatitele virale, herpes, toxiinfectiile bacteriene, infectia cu Helicobacter pylori, candida) etc. Simptomatologia gastritei este adesea nespectaculoasa, avand dureri surde, suportabile, care nu au periodicitate, ritmicitate, apar cand si cand si, odata cu evolutia bolii, apar din ce in ce mai des si sunt din ce in ce mai puternice.


Factorii care conduc la deteriorarea stomacului sunt: alcoolul, tutunul, mâncarea grea, medicamentele puternice, infecțiile sau intervențiile chirurgicale.

Helicobacter pylori este bacteria cunoscută pentru multe suferințe ale stomacului. Ea se transmite, de obicei, prin apă și alimente contaminate. Pentru a elimina această bacterie ai nevoie de broccoli de dimensiuni medii, spălat bine, stropit cu oțet și tocat. Apoi amestecă cu 200 ml apă filtrată și un vârf de sare. Acest amestec se consumă sub formă de smoothie. Bea acest remediu cel puțin de trei ori pe săptămână. Conform doctorulzilei.ro, aceasta este modalitatea cea mai ieftină și simplă, dar și naturală de a scăpa de Helicobacter pylori.