MENIU

Metoda ingenioasă prin care un primar a anulat penalitățile de întârziere ale localnicilor datornici

Metoda ingenioasă prin care un primar a anulat penalitățile de întârziere ale localnicilor datornici

Orice primărie se confruntă cu dificultăți și provocări atunci când vine vorba de rau-platnici și neplata taxelor și impozitelor de către localnici. Cu toate acestea, un primar din Gorj a reușit să găsească o metodă inedită prin care poate să ușureze poverile fiscale neîndeplinite de către cetățenii datornici. 

Primăria comunei Scoarța, situată în județul Gorj, a găsit o soluție inedită pentru a diminua datoriile pe care le au cetățenii. Într-un demers îndrăzneț, autoritățile locale au decis să ofere oportunitatea datornicilor de a scăpa de plata penalităților, cu condiția ca aceștia să își achite integral datoriile până la jumătatea acestui an.

Primăria comunei Scoarța are de recuperat aproximativ patru milioane de lei de cetățenii localității, în special de la cei care trăiesc în localitatea Pișteștii din Deal, unde se află o comunitate de etnie romă.

Obținerea concediului și a indemnizației pentru creșterea copilului în 2024: Regulile esențiale și documentele necesare

„Practicăm această modalitate de recuperare a datorilor din anul 2015, de când sunt primar, pentru că ne permite legea și este în ajutorul localnicilor. Este valabilă până la 30 iunie pentru persoanele fizice și de luna viitoare, această facilitate va fi valabilă și pentru persoane juridice, pentru că procedura de aplicare este mai greoaie. Cetățenii care vin să-și plătească debitele beneficiază și de reducerea de 10 la sută, iar, dacă are penalitate, aceasta se poate șterge“, a spus primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, citat de Adevărul.

Hotărârea Consiliului Local Scoarța prevede ca toți localnicii care au datorii mai vechi să fie scutiți de la plata penalităților. Sunt două condiții pe care trebuie să le respecte: să achite datoria integral și să se încadreze până la sfârșitul lunii mai.

Liviu Alexa devoalează perversitatea lui Ciolacu: Cum a trădat propriul partid ca să-i salveze pielea lui Grindeanu. S-a întors roata: DOVADA ca Ciolacu NU prinde Ziua Femeii în funcția de președinte PSD

Potrivit primarului, un cetățean din Pișteștii din Deal a scăpat de o datorie de 30.000 de lei. „Un cetățean din cartierul de romi avea cu penalități un debit de aproximativ 30.000 d elei, dar de fapt avea o datorie de 10.000 de lei, restul fiind penalități. A plătit debitul inițial și a scăpat de penalități“,  a adăugat primarul Ion Stamatoiu.

Cele mai mari datorii sunt în satul Pișteștii din Deal, unde există o comunitate de persoane de etnie romă. „Acolo sunt cele mai mari acțiuni, deși am făcut tot felul de acțiuni, de la informări din casă în casă, conturi blocate la cei care au și alte măsuri“, a mai precizat edilul din Scoarța.

Alexandra Păcuraru, dezvăluire bombă, de la un fermier: „Mi s-a interzis de către domnul Grindeanu să prezentăm orice problemă care ar atinge interesele Ucrainei”

Mai multe articole despre:
primarie taxe impozite consiliul local penalitati