MENIU

Meteorolog ANM, avertizări SUMBRE: „Vânt cu forță de URAGAN” - Zonele lovite de vijelii

Sursa foto: Arhivă

Meteorologul Realitatea Plus, Elena Cordoneanu, a avertizat, duminică după-amiază, că vântul va fi foarte puternic în următoarele zile, rafalele ajungând choar și la 140 km/oră.

„Vântul se va intensifica în toată țara, începând de mâine dimineață și poimâine, dar intensificări mari vor fi la munte. Pentru zona montană, au fost emise de către ANM atenționări Cod galben și Cod portocaliu. La început, în partea de nord a Carpaților Orientali și în Apuseni, vântul va fi foarte puternic, 100-120 de km/oră, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă.

În continuare, fără să avem vreo întrerupere, intensificările de vânt vor fi și mai la sud, pentru că sunt determinate de o zonă depresioară care evoluează la sud de noi. Vor fi și ninsori, dar nu sunt demne de atenționat. Intensificările de vânt, în schimb, sunt așa cum v-am spus: pe parcursul zilei de mâine, 100-120 de km/oră, în nordul Orientalilor și în Apuseni.

Pe parcursul zilei de mâine, până seara și în continuare pănă a doua zi, adică pe 8 februarie, seara, vântul va fi mai tare în Carpații Meridionali. Începând de mâine dimineață și până poimâine, intensificările de vânt vor fi și în sud-estul țării, Dobrogea, estul Munteniei și chiar Moldova toată.

Mâine, din noapte, începe să bată vântul tare în partea de nord a țării, iar la munte, în Orientalii de Nord și în Apuseni, poate să ajungă vântul ți la 120 km/oră. Pe parcursul zilei de mâine și poimâine, 140 km/oră în Meridionali, deci foarte puternic este vântul, uragan de categoria I”, a precizat meteorologul Elena Cordoneanu, la Realitatea Plus.

Mai multe articole despre:
meteo vreme anm vant