MENIU

România, afectată de fenomene SEVERE EXTREME. Avertisment de ultimă oră de la METEO

România, afectată de fenomene SEVERE EXTREME. Avertisment de ultimă oră de la METEO

Nu scăpăm de ploi și vijelii, cel puțin până mâine noapte! În plus, temperaturile vor fi ridicate, iar disconfortul termic, accentuat.

Instabilitatea atmosferică se menține de interes și astăzi, mai ales în orele amiezii, vom asita iar la furtuni ce vor afecta cu precădere partea de nord, centrală și de est a țării noastre: Maramureș, Transilvania, Moldova, mai ales nordul acestei regiuni, zona Carpaților Orientali și de asemenea Dobrogea continentală și Bărăganul. În aceste zone, spun meteorologii, ne așteptăm în continuare la fenomene de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

"Vorbim despre averse cu caracter torențial, deci cantități mari de apă, în intervale relativ scurte. Vor fi intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Aceste fenomene se vor petrece pe un fond termic destul de ridicat: în SE vor fi până la 34-35 de grade", a declarat, într-o intervenție la Realitatea TV, Viorica Dima, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie.
 
Tendința se menține și în următoarele zile. În noaptea care urmează, sistemele noroase prezente acum la nivelul Peninsulei Italice se vor îndrepta către partea de vest, SV a țării noastre, unde vor fi prezente mâine.

Treptat, aria de nebulozitate și a averselor se va extinde și va cuprinde, la început de săptămână, întreg teritoriul țării noastre.

În continuare, valorile termice rămân destul de ridicate, în pragul caniculei, însă intensitatea maximă a valului de căldură este de așteptată către jumătatea săptămânii viitoare, atunci când și precipitațiile se mai domolesc.

Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo