MENIU

Meteo 5 iunie. Vreme capricioasă în acest weekend - Unde plouă torențial

Vremea 5 iunie 2021 - Ce temperaturi anunță meteorologii

Vara mai așteaptă! Meteorologii anunță vreme instabilă și ploi torențiale în acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, vremea va deveni în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice local în nord şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Și duminică vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse şi descărcări electrice la deal şi la munte, local în centru, est şi sud-est şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spaţii mici se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă şi la viteze mai mici şi în nord-est, dar de scurtă durată şi asociate ploilor. Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La fel și în București.  Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineata va fi răcoare, temperaturi de 11-13 grade, iar temperatura maximă va ajunge la 23...24 de grade, anunță meteorologii.

Mai multe articole despre:
vreme 5 iunie meteo