MENIU

Mesajul SUA către poporul român, după moartea Regelui Mihai

Mesaj SUA către români

Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat American a transmis pe Twitter un mesaj de condoleanțe pentru români. 

Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat American a transmis pe Twitter un mesaj de condoleanțe pentru poporul român.

„Sincerele noastre condoleanțe poporului român”, a scris Heather Nauert pe Twitter. Aceasta a amintit de rolul decisiv pe care l-a avut Regele Mihai I în cel de-al Doilea Război Mondial. 

„Rolul său decisiv în cel de-al Doilea Război Mondial, care i-a adus Legiunea de merit din S.U.A., și dedicarea sa față de poporul român vor fi întotdeauna amintite”, a mai scris Heather Nauert miercuri.

Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleanţele sale poporului român la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

Rolul său în victoria din cel de-al Doilea Război Mondial şi serviciile sale aduse Forţelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, în 1946, i-a acordat Majestăţii Sale Legiunea de Merit.

Patriotismul Majestăţii Sale Mihai I, dragostea sa pentru România şi dăruirea sa pentru poporul român vor dăinui permanent.

 

 

Mai multe articole despre:
regele Mihai mesaj sua regele mihai