MENIU

Mesajul războinic al lui Trump de la Casa Albă. "Atacurile vor continua până când..."

<p>Donald Trump</p>

Război Siria. SUA, Marea Britanie și Franța au bombardat sâmbătă dimineața mai multe locații de arme chimice din Siria în cea mai mare operațiune anti Bashar al Assad de până acum, transmite BBC News. Președintele american Donald Trump a precizat până când vor continua atacurile în Siria.

Război Siria. SUA, Marea Britanie și Franța au bombardat sâmbătă dimineața mai multe locații de arme chimice din Siria în cea mai mare operațiune anti Bashar al Assad de până acum, transmite BBC News.

Război Siria. „Am ordonat forțelor armate ale Statelor Unite să lanseze lovituri de precizie asupra unor ținte asociate cu arsenalul de arme chimice ale dictatorului sirian Bashar al-Assad", a anunțat Donald Trump la Casa Albă. El a precizat că forțele americane se coordonează în această acțiune cu Franța și Marea Britanie și a adăugat că scopul campaniei este să „determine o descurajare fermă a producerii, proliferării și folosirii armelor chimice".

Război Siria. „Răspunsul combinat american, britanic și francez la aceste atrocități va include toate instrumentele puterii noastre naționale - militare, economice și diplomatice", a punctat președintele american. El a subliniat că atacurile vor continua până când folosirea armelor chimice de către regimul Assad ca înceta.

Război Siria. „Suntem pregătiți să susținem acest răspuns până când regimul sirian încetează să mai folosească agenți chimici care sunt interziși", a spus Trump.

Război Siria. La scurt timp, premierul britanic Theresa May a anunțat într-un comunicat că a autorizat forțele armate britanice să întreprindă atacuri punctuale, dar coordonate pentru „a diminua capacitățile regimului sirian în materie de arme chimice și pentru a descuraja folosirea lor".

Război Siria. La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice". „Nu putem tolera banalizarea utilizării armelor chimce", a explicat preşedintele francez, într-un comunicat.

Mai multe articole despre:
Siria Donald Trump razboi Siria