MENIU

Anunţul pe care UPC îl transmite tuturor abonaţilor despre factură. UPDATE: Drept la replică UPC

<p>Decizia UPC </p>

Abonaţii companiei UPC au fost atenţionaţi, pe facturi, cu privire la introducerea unei schimbări importante, de la 1 martie.

UPDATE: Într-un drept la replică trimis Realitatea.net, UPC a confirmat faptul că abonaţii cu servicii de internet vor plăti 1 leu pentru a primi acasă factura tipărită.

Redăm integral dreptul la replică trimis de UPC:

"UPC România susţine adoptarea unui comportament responsabil privind mediul înconjurător, tocmai de aceea am încurajat alegerea facturii electronice de către abonaţii noştri care au în abonamentul UPC şi serviciul de internet. Încă din 2013, le oferim abonaţilor noştri cea mai simplă modalitate de plată prin crearea de cont în aplicaţia MyUpc. În contul MyUpc, abonaţii au acces gratuit la factura lunară, la istoricul facturilor din ultimele 12 luni de abonament şi pot face plata online în mai puţin de 1 minut. De asemenea, am dezvoltat numeroase metode alternative de plată, prin parteneriate cu bănci, prin intermediul PayPoint şi PayZone, unde nu este necesară factura tipărită, plata fiind efectuată în baza codului de client.

Începând din 1 martie 2016, pentru clienţii care au contractat şi serviciile de internet şi vor alege să primească la domiciliu factura tipărită, se va aplica o taxă de 1 leu/lună (tva inclus). Abonaţii pot alege în orice moment să activeze gratuit factura electronică (prin e-mail sau în contul myUPC). Menţionăm că acest tarif se aplică doar abonaţilor noştri care au servicii de internet în abonamentul UPC şi astfel acces uşor pentru activarea facturii electronice.

UPC şi-a informat toţi clienţii din timp, în mod individual şi transparent, asupra opţiunilor pe care le au în legătură cu emiterea facturii.  

Ca parte din iniţiativa de susţinere a unui viitor mai verde, pentru fiecare 5000 de clienţi care aleg factura electronică, UPC va planta 1000 de puieţi, în cadrul unei acţiuni de plantare ce se va desfăşura în 2016".

 

Cititorul a trimis copia ultimei facturii primite de la UPC prin care este înştiinţat că de la 1 martie va plăti o taxă suplimentară dacă nu acceptă emiterea facturii în sistem electronic.

Mesajul cititorului:

"Bună ziua, ma numesc Ionuţ Stanciu, locuiesc în Malu Vânăt din Prahova şi pe factura UPC apare mesajul că începând de la 1 martie factura tipărită va fi taxată cu un leu. Am sunat la serviciul Relaţii clienţi, iar operatorii mi-au spus că asta e, trebuie să plătesc dacă nu sunt de acord cu emiterea şi plata electronică, cu cardul, a facturii".

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere companiei UPC, dar şi OPC Prahova privind legalitatea introducerii unei astfel de taxe.

Mai multe articole despre:
UPC taxă upc factură upc taxă factură upc