MENIU

Mesajul Papei înainte de Paște: „Credința creștină este întemeiată pe iubirea veșnică a Domnului!”

Papa Francisc a invitat lumea creștină să contemple la simbolistica crucii și să respecte zilele premergătoare Sărbătorii Învierii Mântuitorului. Papa s-a adresat credincioșilor adunați în Piața Sfântul Petru cu ocazia discursului său săptămânal, care are loc în fiecare zi de joi, și care astăzi, în Joia Mare, are o semnificație aparte.

Imediat după Liturghia din Joia Mare și cu puțin timp înaintea ritualului spălării picioarelor – gest simbolic ce amintește de momentul în care Iisus Hristos a spălat picioarele mucenicilor Lui -, Papa Francisc a transmis un mesaj prin care atrage atenția asupra faptului că omenirea trece printr-o criză morală severă, în care pacea este amenințată de pretutindeni.

Papa Francisc a transmis credincioșilor că „iubirea eternă a Lui Dumnezeu este fundamentul credinței creștine.”

Citând un pasaj din Evanghelia după Ioan, Papa Francic a subliniat că, în gestul Lui Hristos de a se sacrifica pentru omenire, vom găsi „speranța care nu dispare niciodată, ci durează o veșnicie.”

„Acela care alege să trăiască și să iubescă în smerenie, precum a făcut-o Hristos, va alege să dăruiască, la rândul său, speranța pe care El ne-a oferit-o și va face alegerea corectă.

Iar cel care aleargă după lucruri lumești și va căuta doar să-și satisfacă dorințele, care nu vor fi niciodată satisfăcute, pentru că întotdeauna va vrea să aibă mai mult, acela va pierde totul, la final.

Crucea Lui Hristos este sursa speranței infailibile care dă sens și scop vieții noastre.

Dacă vom înțelege că iubirea este motorul care ne dă speranță, ne vom apropia mai mult de grația care ne cheamă spre ea.”

 

Mai multe articole despre:
Paşte Joia Mare PAPA FRANCISC mesaj papal