MENIU

Mesajul Papei Francisc pentru credincioșii care serbează duminica aceasta Paștele

Mesajul de Paște al Papei Francisc. Foto/Profimedia

Papa Francisc a transmis un mesaj credincioșilor care sărbătoresc duminica aceasta Paștele. Pentru ei, urarea Paşte fericit!" - a spus papa Francisc după rugăciunea "Regina Coeli", de duminică din Piaţa Sf. Petru, relatează Vatican News.

"Adresez, cu multă afecţiune, cele mai frumoase urări fraţilor şi surorilor din Bisericile Ortodoxe şi din unele Biserici Catolice Orientale care astăzi, conform calendarului iulian, sărbătoresc Sfintele Paşti. Fie ca Domnul Înviat să umple de bucurie şi pace toate comunităţile şi să-i mângâie pe cei aflaţi în încercare. Pentru ei, urarea Paşte fericit!" - a spus papa Francisc după rugăciunea "Regina Coeli", de duminică din Piaţa Sf. Petru, relatează Vatican News.

După rugăciunea "Regina Coeli", papa Francisc şi-a îndreptat gândul către populaţia din statul Rio Grande do Sul, din Brazilia, afectată de puternice inundaţii, asigurându-i pe cei afectaţi de rugăciunile sale. "Domnul să-i primească pe cei răposaţi şi să mângâie familiile lor şi pe cei care au fost nevoiţi să-şi părăsească casele" - a spus pontiful.

Autorităţile braziliene au confirmat sâmbătă că ploile şi revărsarea râurilor din sudul ţării au provocat inundaţii şi au făcut cel puţin 66 de morţi, peste o sută de dispăruţi şi peste 80.000 de strămutaţi.

De asemenea, papa şi-a reînnoit apelul pentru dialog pentru pace în Orientul Mijlociu şi a cerut credincioşilor să se roage pentru Ucraina care "suferă mult".

\"\"Vă rog, să continuăm să ne rugăm pentru martirii şi suferinzii din Ucraina şi, de asemenea, pentru Palestina şi Israel, pentru ca pacea să vină şi pentru ca dialogul dintre ele să se întărească şi să dea roade bune\"\", a spus Francisc.
Mai multe articole despre:
mesaj papa fracisc paste ortodox