MENIU

Mesajul luptătorilor rămași în tunelurile Azovstal: „Locul vieții și morții mele...” - Galerie FOTO

Război Ucraina. Mesajul luptătorilor rămași în tunelurile Azovstal: „Locul vieții și morții mele...”

Un nou mesaj a fost transmis vineri de unul dintre luptătorii care se mai află în Azovstal, ultima redută apărată încă de ucraineni din Mariupol - orașul simbol al rezistenței ucrainene.  

Unul dintre luptătorii Regimentului Azov aflați încă în tunelurile din Azovstal a postat câteva fotografii, vineri, pe rețelele de socializare cu mesajul:

„Asta e. Mulțumesc pentru adăpost, Azovstal. Locul morții mele și al vieții mele".

 

Azovstal, în orașul asediat de la începutul războiului - Mariupol, aproape ras de pe pământ în bombardamentele permanente, încă mai este ultima redută apărată de ucraineni.

Dmytro Kozatskiy (Orest) a mai spus că va mai trimite fotografii ca cele din Azovstal.

„Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate, le voi trimite la toate concursurile jurnalistice și de fotografie. Dacă voi câștiga ceva, va fi foarte frumos după lansare. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a mai scris Orest într-un tweet.

La începutul acestei săptămâni, armata ucraineană a anunțat oficial într-o declarație că forțele militare și-au încheiat „misiunea de luptă” la Mariupol, reamintește CNN.

În subsolurile de la Azovstal s-ar mai afla încă sute de soldați la Azovstal, dar nu este clar dacă sau când vor părăsi fosta oțelărie și ce negocieri ar putea avea loc între Ucraina și Rusia și organizațiile internaționale.

Autoritățile ruse susțin că 1.730 dintre militarii care apărau Azovstal ar fi părăsit uzina și sunt fie în detenție, fie în spital în autoproclamata republică populară Donețk. Liderul separatist Denis Pușilin, șeful republicii Donețk, a declarat că printre cei rămași în Azovstal s-ar afla și comandanți ai Regimentului Azov.