MENIU

Mesajele distorsionate, lipsa de coerență și campania de imagine personală, printre reproșurile aduse de PSD lui Vlad Voiculescu

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS

Mesajele distorsionate, lipsa de coerență și de asumare, precum și campania de imagine realizată în detrimentul unor măsuri clare și concrete sunt doar câteva dintre reproșurile pe care social-democrații i le aduc ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, împotriva căruia a fost depusă, astăzi, o moțiune simplă la Parlament. 

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a enumerat, astăzi, câteva dintre reproșurile pe care social-democrații i le aduc actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. 

"Cifrele furnizate (cele din bilanț - n.r.) nu sunt credibile, spunea chiar Vlad Voiculescu. Nu înțeleg care e strategia de testare. Campania de vaccinare nu a fost încurajată de Ministrul Sănătății. Mesajele au fost discordante fațăde coordonatorii campaniei la nivel național. (...) Deschiderea școlilor care reprezintă o prioritate națională a fost pusă sub semnul întrebării în mod constant de MS, lipsa de aumare crede că e intolerabilă. Avem 45 de zile fără măsuri, doar o campanie de iamgine personală. Prestația lipsită de coerență a fost criticată nu doar de PSD, ci și de cei din guvern", a afirmat Rafila. 

În ceea ce privește situația de la Institutul Matei Balș, acolo unde pe 29 ianuarie a avut loc un incendiu în urma căruia 4 persoane au murit din cauza arsurilor, iar alți 13 bolnavi infectați cu COVID-19 au fost ulterior declarați decedați, Rafila atrage atenția că riscurile rămân în continuare ca urmare a lipsei unui plan de acțiune care ar trebui să existe și să se deruleze în acest moment. "E lăudabil că vrem să facem spitale regionale, dar acest lucru nu rezolvă problema din acest moment", a mai spus Rafila. 

Vă reamintim că social-democraţii au depus, astăzi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. Calendarul dezbaterii pentru săptămâna viitoare urmează să fie stabilit de Biroul Permanent.