MENIU

Mesaje şi felicitări de PAŞTE 2016. Trimite-le celor dragi un mesaj de Înviere

<p>MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Paşte</p>
<p>MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Paşte</p>
<p>MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Paşte</p>
<p>MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Paşte</p>
<p>10 lucruri pe care nu le ştii despre Paşti</p>
<p>MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje şi urări de Paşte</p>

MESAJE DE PAŞTE. Paştele este o sărbătoare care se petreace în familie sau alături de cei dragi; se cionesc ouă roşii şi se mănâncă preparate din miel, cozonac şi pască. În cazul în care cei dragi nu sunt alături de tine le poţi trimite un mesaj, în care să-ţi exprimi gândurile tale.

MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje și felicitări de Paşte

MESAJE DE PAŞTE. Milioane de mesaje și urări sunt trimise anual în perioada Paștelui de români, fie că e vorba de SMS-uri sau e-mailuri. În acest articol vă rezentăm cele mai frumoase urări de Paște.

MESAJE" width="500" height="250" layout="responsive">

MESAJE DE PAŞTE. O singură dată pe an e Paştele. O zi specială, îmbogăţită de aroma bucatelor tradiţionale şi parfumul florilor de primavară şi al tău! Paşte fericit!

Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos a înviat!

PAŞTE 2016. Cele mai ciudate tradiţii de Paşte: femeile sunt biciuite, iar iepuraşul este animal rău

MESAJE DE PAŞTE. Sărbători fericite încărcate de lumină, seninătate, bucurie și dragoste!

E ziua în care se naşte speranţa, iubirea şi gândul bun. E ziua în care iertăm şi dăruim. E ziua Învierii domnului. Paşte fericit!

MESAJE DE PAŞTE. Sărbătoarea Învierii revarsă speranţă, înţelegere şi bucurie în lăcaşul fiecăruia dintre noi. Deschide-ţi inima şi păşeşte cu pioşenie în acest cadru sacru.

Dincolo de petreceri, de cadouri şi zile libere se află adevărata semnificaţie a Paştelui. Îţi doresc linişte, dragoste, bucurie de sărbători şi tot restul anului!

MESAJE DE PAŞTE. Paştele rămâne cea mai importantă sărbătoare creştină, cea mai vasta atât în semnificaţii cât şi în obiceiuri. Trăieşte de Paşti, prin rugăciune, o adevărată sărbătoare.

MESAJE DE PAŞTE. Mesaje religioase de Paște

„Dacă ești singur, îți doresc să ai parte de dragoste. Dacă ești trist, îți doresc să ai parte de fericire. Dacă ești tulburat, îți doresc să ai parte de liniște. Dacă te simți gol pe dinăuntru, îți doresc să fii plin de speranță. Paște fericit!”

MESAJE DE PAŞTE. „Paștele să îți umple casa de fericire, prosperitate și sănătate. Sărbători fericite!”

„Fie ca Domnul să te binecuvânteze de acest Paște și să îți ofere un nou început, plin de prosperitate, succes și fericire. Paște fericit!”

„Paștele este o promisiune, pentru că Dumnezeu ne înnoiește în fiecare primăvară. Fie ca acest Paște să îți umple inima cu pace și bucurie. Sărbători Fericite!”

MESAJE DE PAŞTE. „Spiritul Paștelui este despre speranță, iubire și bucuria de a trăi. Paște fericit!”

„Răstignirea lui Iisus ne arată că dragostea lui Dumnezeu este mai presus de orice. Să ai un Paște fericit!”

MESAJE DE PAŞTE. „Fie ca Lumina Învierii Domnului să vă umple casa de speranță, iubire, sănătate și prosperitate. Paște fericit!”

„Învierea Domnului Iisus să îți aducă în suflet Iubire și Bucurie! Nu uita că destinul Său a fost crucea, scopul Său a fost dragostea, iar motivul Lui ai fost tu!”

MESAJE DE PAȘTE. "Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!”

„E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit. Bucuria vine din lucrurile mărunte, dragostea faţă de frumos vine din trăirile noastre. Trăieşte cu adevărat Învierea Domnului!”

MESAJE DE PAȘTE. „Abia aştept să ajung lângă voi, cei dragi sufletului meu. Până atunci aveţi grijă de voi şi faceţi curăţenie în casă şi în suflete. Se apropie Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Să o întâmpinăm aşa cum se cuvine!”

„Sufletul mi se umple de lumină gândindu-mă la sărbătoarea ce se apropie, la noaptea de Înviere, la mine şi la tine, la sentimentele ce ne apropie în fiecare zi tot mai mult! Hristos a înviat!”

„Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!”

SMS-uri de Paşte 2015. Mesaje de Paşte 2015. Felicitări de Paşte 2015.

Iată câteva idei de mesaje de Paşte!

1. Sentimentul de Paste nu se sfarseste niciodata, el semnaleaza un nou inceput al naturii de primavara si al prieteniei. Ii doresc Paste Fericit celui mai bun prieten al meu!

2. Sfanta sarbatoare de Paste este un moment in care dragostea, pacea si seninatatea se unesc in numele Domnului. Hristos a inviat!

3. Lumina Invierii Domnului sa va calauzeasca drumul in viata si sa va aduca liniste si pace in suflet. Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!

4. Mireasma Sarbatorilor Pascale sa fie un moment unic de intoarcere spre pietate, armonie, speranta, toleranta, evlavie. HRISTOS A INVIAT!

5. Hristos a inviat! Si asta se simte in orice are viata, in firul ierbii, in cantul pasarilor, in seninul cerului. Invierea este un act divin ce da o noua existenta firii noastre. Un fapt care ne priveste pe noi, ne este data sa o dobandim si s-o intelegem. Fie ca astfel sa devenim mai curati si mai buni…

6. Învierea Domnului este un mesaj de dragoste, speranta si bunavointa. Paste Fericit!

7. Priveste prin credinta spre Golgota, spre cununa de spini, pune mana in ranile cuielor, opreste-te si asculta soapta lui ISUS: "Pentru tine am facut-o." Sarbatori fericite! HRISTOS A INVIAT!

8. Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spiritoale si sa va calauzeasca pasii pe drumul vietii.

9. Fie ca ingerii sa te protejeze, tristetea sa te uite, bunatatea sa te inconjoare si Dumnezeu sa te binecuvanteze. Paste Fericit!

10. Mantuitorul a avut o cruce de lemn si o inima de aur. Azi multi vrem cruci de aur si inimi de lemn. Fie ca in clipa vestirii, intr-un glas al Invierii Celui fara de moarte, sa renasca si puterea noastra de a iubi si a ierta. Paste fericit!

Mesaje de Pasti. Idei pentru 2016

Mesaje de Paşti haioase:

- Iepuraşul mustăcios, şi-a luat ciorapii pe dos, şi mi-a zis în două şoapte, să-ţi dau un mesaj de Paşte

- (mesaj pentru cei care sunt în plin program de slăbit) De Paşti să iei de poftă, nu să mănânci de foame, carnea de miel are cam 200 de calorii la suta de grame

- (din ciclul --- mesaje de Paşti pentru hipioţi) Să paştem cât mai mulţi, să paştem toţi de-o dată, chiar dacă iarba nu-i legală, măcar e tolerată

Mesaje de Paşti în spirit religios:

Noaptea Sfântă a Învierii să vă lumineze sufletele pentru a fi mai buni, mai curaţi, mai înţelegători şi mai apropiaţi de Dumnezeu! Un Paşte fericit alături de cei dragi!

Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă, iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi.

Un înger blând din cer coboară, Se roagă-n taină, apoi zboară. De-acolo sus el ne trimite: Un zâmbet blând, o rază caldă Şi trei cuvinte: Hristos a Înviat!

MESAJE DE PAŞTE. Mesaje de trimis pe Facebook

Ca in fiecare an, de fiecare sarbatoare importanta, de aceasta data Pastele, romanii blocheaza retelele de telefonie mobila trimitand sms-uri de Paste. Insa de cand Facebook a luat amploare, iar toti prietenii nostri sunt pe reteaua de socializare, sms-urile, mesajele si urarile de Paste sunt trimise cu ajutorul acesteia. Cel mai utilizat mesaj postat pe Facebook, de Paste, este “Hristos a Inviat!”, caruia i se adauga o imagine, de obicei cu iepurasi.

MESAJE DE PAŞTE. Mesaje haioase de Paşte

“Să paştem cât de mulţi, să paştem toţi de-o dată, chiar dacă iarba nu-i legală, măcar e tolerată.”

“16 iepuraşi: opt se spionează, cinci sunt la somnic şi frumos visează. Doi mai albiori dau cadouri de sărbători. Iar ultimul a citit: un nou Paşte fericit!”

“De Paşte să iei de poftă, nu să mănânci de foame, carnea de miel are cam 200 de calorii la suta de grame.”

“Mai bine dau mesaje de Paşte decât să fac minute adiţionale. Mi-am dat salariul ca să umplu masa de bucate tradiţionale.”

“Simte-te bine de Paşte şi înfruptă-te cu bucate. Bucură-te ca daltonistul când vede ouă colorate.”

Felicitari de Paste. De Paşte se obişnuieşte să se petreacă în familie sau alături de cei dragi; se cionesc ouă roşii şi se mănâncă preparate din miel, cozonac şi pască.

În cazul în care cei dragi nu sunt alături de tine le poţi trimite o FELICITARE VIRTUALĂ, în care să-ţi exprimi gândurile tale.

MESAJE DE PAŞTE. Cele mai frumoase mesaje de Paşte

MESAJE DE PAŞTE. Milioane de mesaje și urări sunt trimise anual în perioada Paștelui de români, fie că e vorba de SMS-uri sau e-mailuri. În acest articol vă rezentăm cele mai frumoase urări de Paște.

O singură dată pe an e Paştele. O zi specială, îmbogăţită de aroma bucatelor tradiţionale şi parfumul florilor de primavară şi al tău! Paşte fericit!

Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos a înviat!

Sărbători fericite încărcate de lumină, seninătate, bucurie și dragoste!

E ziua în care se naşte speranţa, iubirea şi gândul bun. E ziua în care iertăm şi dăruim. E ziua Învierii domnului. Paşte fericit!

MESAJE DE PAŞTE. Sărbătoarea Învierii revarsă speranţă, înţelegere şi bucurie în lăcaşul fiecăruia dintre noi. Deschide-ţi inima şi păşeşte cu pioşenie în acest cadru sacru.

Dincolo de petreceri, de cadouri şi zile libere se află adevărata semnificaţie a Paştelui. Îţi doresc linişte, dragoste, bucurie de sărbători şi tot restul anului!

MESAJE DE PAŞTE. Paştele rămâne cea mai importantă sărbătoare creştină, cea mai vasta atât în semnificaţii cât şi în obiceiuri. Trăieşte de Paşti, prin rugăciune, o adevărată sărbătoare.

MESAJE DE PAŞTE. „Spiritul Paștelui este despre speranță, iubire și bucuria de a trăi. Paște fericit!”

„Răstignirea lui Iisus ne arată că dragostea lui Dumnezeu este mai presus de orice. Să ai un Paște fericit!”

„Fie ca Lumina Învierii Domnului să vă umple casa de speranță, iubire, sănătate și prosperitate. Paște fericit!”

„Învierea Domnului Iisus să îți aducă în suflet Iubire și Bucurie! Nu uita că destinul Său a fost crucea, scopul Său a fost dragostea, iar motivul Lui ai fost tu!”

MESAJE DE PASTE 2016

Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!
O singură dată pe an e Paştele. O zi specială, îmbogăţită de aroma bucatelor tradiţionale şi parfumul florilor de primavară şi al tău! Paşte fericit!

Pentru unii, Paştele e un moment de întregire a familiei, în care îşi doresc pace şi bucurie. Pentru alţii, e o zi în care se distrează ceva mai mult sau scapă de serviciu ori de şcoală. Pentru mine e pur şi simplu o zi minunată, pe care vreau să o împărtăşesc cu voi. Paşte fericit!

Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos a înviat!

Sper ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!

Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!

Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!

Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!

Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!

E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit.

Hristos a înviat! Fie ca lumina Învierii să îţi umple sufletul de speranţă, linişte, bucurie şi iubire!

Aş vrea să petrecem Paştele împreună. Deşi ştiu că nu e posibil, îţi voi fi alături cu sufletul şi fie ca speranţa Învierii să mi te aducă aproape în curând! Paşte fericit!

Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!

MESAJE DE PAŞTE ÎN FUNCŢIE DE ZODIE

Berbec

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii

Taur

Bucuria vine din lucruri marunte. Linistea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecaruia. Paste Fericit!

Gemeni

Eu iti trimit un cos de oua, virtual. Tu vino cu cele reale si cu o sticla cu vin ca sa sarbatorim impreuna Sfintele Pasti!

Rac

Sa-ti fie viata pufoasa ca un cozonac, fara griji ca a unui miel, colorata ca un ou de Pasti si luminoasa si bucuroasa ca Ziua Invierii. Hristos a inviat!

Leu

Hristos e viu,
Ou inrosit, miel rumenit, cozonac marit, Paste fericit. Fie ca aceasta sarbatoare sa iti aduca liniste si bucurie in viata!

Fecioara

M-a intrebat Iepurasul daca vreau eu sa fiu cadoul tau de Paste. Am acceptat... dar sunt putin in dilema. Vrei ca in dimineata de Paste sa ne vedem in gradina - dar parca tu stai la bloc - sau sa vin pe balcon? Astept raspunsul tau! Paste Fericit!

Balanta

Fie ca spiritul Sfant al acestei zile de sarbatoare sa ne faca pe toti mai buni, mai intelegatori si mai plini de iertare! Hristos a inviat!

Scorpion

"Asa cum, cand impreunezi doua lumanari, una se vede in cealalta, tot astfel cred ca se intampla cu cel care primeste inlauntrul sau pe Domnul Iisus" (Sfantul Chiril al Alexandriei). Lasa-te patruns de adevarata semnificatie a Pastelui. Hristos a inviat!

Sagetator

"Dumnezeu S-a facut purtator de trup, pentru ca omul sa poata deveni purtator de duh" (Sfantul Atanasie cel Mare). De Paste fii mai intelegator, fii alaturi de cei dragi si fie ca bucuria Invierii Domnului sa iti umple viata. Hristos a inviat!

Capricorn

“Poti inchide adevarul si lumina intr-un mormant, dar ele nu vor ramane acolo!” – iata o invatatura importanta pe care ne-o transimte Ziua Invierii.

Varsator

Iisus a infruntat judecata nedreapta a oamenilor tocmai pentru a ne pazi pe noi de mania judecatii drepte a parintelui sau. Hristos a inviat!

Pesti

Exista probabil doar doua moduri prin care oamenii raspund la chemarea lui Iisus: prin credinta sau prin tradare!

MESAJE DE PAŞTE: Vezi cum se spune Paste Fericit si in alte limbi

Albaneza – Gëzuar Pashkët!
Aromana – Ti multsa-anji Pashtili! Hristolu-nye! – Dealihea cŕ-nye!
Bulgara – cestit Velikden!
Chineza – Fu huo jie kuai le!
Croata – Sretan Uskrs!
Ceha – Veselé Velikonoce!
Daneza – God pĺske!
Engleza – Happy Easter!
Estoniana – Häid lihavőttepühi!
Finlandeza – Hyvää pääsiäistä!
Franceza – Joyeuses Paques!
Germana – Frohe Ostern!
Indoneziana – Selamat Paskah!
Italiana – Buona Pasqua!
Latina – Prospera Pascha sit!
Lituaniana – Sveiki sulauke velyku!
Macedoniana – Sreken Veligden!
Maghiara – Boldog Húsvéti Ünnepeket!
Norvegiana – God pĺske!
Olandeza – Gelukkig Paasfest!
Poloneza – Wesolych Swiat Wielkanocnych!
Portugheza – Páscoa Feliz!
Rusa – Schtsjastlivyje Paschi!
Sarba – Srecan Uskrs!
Slovaca – Milostiplné prežitie Velkonocných sviatkov!
Slovena – Vesele velikonocne praznike!
Spaniola – Felices Pascuas!
Suedeza – Glad Pask!
Vietnameza – Chúc Mung Phuc Sinh!

MESAJE DE PAŞTE. Tradiţii de Paște

De zeci de ani, înainte ca pe piaţă să apară abţibildurile colorate, ouăle de Paşte eraz vopsite natural, cu ajutorul cojilor de ceapă. Iar pentru un plus de imagine, cu ajutorul unui „truc”, pe ouăle de Paşte apar şi formele unor frunze şi plante precum trifoiul. Ingredientele de care ai nevoie pentru a vopsi ouăle de Paşte în coji de ceapă sunt: ouă proaspete, sare şi coji de ceapă roşie şi ceapă albă.

Dacă însă vrei ca pe ouăle de Paşte să apară şi diferite forme, mai ai nevoie şi de câteva fire de trifoi, pătrunjel sau alte astfel de plante şi frunzuliţe, aţă şi nu în ultimul rând un ciorap curat, fie de mătase sau de material sintetic, important este să fie transparent.

Pentru a vopsi ouăle în coji de ceapă, întâi pregăteşte o oală cu destulă apă încât să acopere ouăle pe care le vei fierbe aici şi pune în ea mai multe coji de ceapă roşie şi ceapă albă. După ce adaugi ouăle crude adaugă şi o lingură de sare şi lasă-le la fiert cel puţin 15 minute, iar apoi încă 10 minute să se răcească.

opsirea sau încondeierea ouălor, înnoirea hainelor şi oferirea de cadouri aduse de Iepuraş sunt cele mai cunoscute obiceiuri de Paşte, alături de datini din unele regiuni, cum ar fi stropitul fetelor pentru a rămâne frumoase tot anul şi împodobirea porţilor caselor în care sunt fete nemăritate. Pentru români, pregătirea Paştelui înseamnă mai întâi curăţenia şi bucatele care se fac în casă. De "curăţenia de Paşte" orice gospodină trebuie să se achite în timp util şi să aibă casa lună pentru primirea musafirilor pe parcursul a trei zile de sărbătoare. Preparatele de Paşte care în general nu lipsesc de pe masă sunt ouăle roşii, drobul de miel, pasca şi cozonacul.

Ouăle se vopsesc în Joia Mare, considerându-se un păcat mare orice lucru făcut în casă vineri, când la biserică are loc Prohodul. La ţară, românii aleg ouă proaspete de găină şi raţă prin scufundarea lor în apă (ouăle proaspete cad la fund, cele vechi se ridică la suprafaţă) şi pregătesc uneltele de ornamentat. Cele mai vechi "condeie" au fost lumânarea - cu al cărui capăt încins la foc se desenau pe ou anumite semne - şi pana de gâscă. Oamenii topesc ceara de albine în care se adaugă puţin cărbune pisat, încondeiază ouăle cu motivele dorite şi le pun apoi în vopsea pentru colorarea fondului. Local, se folosesc metode noi de decorare, mai mult sau mai puţin legate de încondeierea cu ceară: ouă pictate, decorate în relief, încondeiate cu frunze de plante, împodobite cu mărgele.

În cea de-a patra zi a Săptămânii celei Mari, în joia mare, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, după ce s-au cântat minunatele stihiri care aduc aminte cum ,,să dea Pilat pe Ziditorul şi Făcătorul tuturor. O nelegiuiţii, o necredincioşii ! Că rânduiesc spre judecata pe Cel ce vine să judece vii şi morţii ; pe Cel ce vindecă patimile’’ şi mai departe îl amintesc pe : ,,Iuda cel fără de lege, Doamne care şi-a întins mâna în blid, la cină, împreună cu Tine…ca să ia argintii, nu s-a temut a te vinde pe Tine’’. Apoi au urmat paremiile extrase din : cartea Ieşirii (19, 10-19), text scripturistic care comemorează ordinul Domnului către Moise, ordin care are menirea că omul ,,să ţină curat astăzi şi mâine, ca să fie gata pentru poimâine. A doua paremie este luată din cartea lui Iov (38, 1-23 ; 42, 1-5) are rolul de a pregăti pe creştin pe drumul jertfei, ca să înţeleagă mai bine menirea acesteia care ,,acum ochiul meu a vazut’’. A treia paremie este extrasă din cartea lui Isaia (50 4-11) şi, care are rolul de a subliniază importanta durerii şi a jertfei deoarece ,,din mâna mea vi se întâmplă una ca aceasta ; pe patul durerii veţi fi culcaţi.