MENIU

Mesajele lor au emoționat Facebook-ul. Ce scrie pe pancartele protestatarilor din București

Emoția resimțită după tragedia din clubul Colectiv s-a mutat zilele acestea în stradă, ducând la unul dintre cele mai mari proteste din ultimii ani. Zeci de mii de oameni au cerut în prima zi demisia lui Ponta, Oprea și Piedone, iar a doua zi reformarea întregii clase politice. 

Chiar dacă după prima zi de proteste, când 25.000 de oameni au ieșit în stradă - deși cifrele ar putea fi mult mai mari -, Victor Ponta a anunțat că depune mandatul său și pe al întregului guvern și primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a demisionat și el, oamenii au ieșit în stradă în număr mare și ieri seară. 

De data aceasta, au avut loc marșuri și proteste și în alte orașe din țară. 

Câteva dintre mesajele scrise pe pancartele manifestanților au devenit ”virale” pe Facebook. Printre acestea, mesajul scris de o tânără pe o foaie, a cărei fotografie, consideră internauții, ”spune cât 1.000 de cuvinte”: ”Suntem cu 32 mai puțini”.

Un alt mesaj care s-a răspândit imediat pe Facebook este cel ținut de un bărbat trecut de prima tinerețe. ”Dragi noștri copii, iertați-ne! Noi am greșit 26 de ani, numai voi puteți învinge corupția. Suntem mândri de voi! Mama și tata”, scrie pe pancartă.

Mai multe articole despre:
proteste demisie Ponta incendiu colectiv coelctiv