MENIU

Mesaj TRANȘANT al președintelui Zelenski: Distrugerea apărătorilor Mariupolului va pune capăt negocierilor cu Rusia

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

„Eliminarea” ultimilor soldați ucraineni din Mariupolul asediat „va pune capăt oricăror negocieri” cu Moscova, susține președintele Volodimir Zelensky, relatează The Kyiv Independent.

Liderul de la Kiev a spus că Rusia vrea ca soldații care apără Mariupolul să se predea și că Ucraina nu are încredere în Rusia în lumina bătăliei de la Ilovaisk, din 2014, când împuterniciții Rusiei au masacrat soldații ucraineni dezarmați.

Informația a fost preluată și de NEXTA, care scrie, de asemenea, că Zelenskyy a spus că în cazul distrugerii armatei ucrainene la Mariupol, negocierile cu Rusia vor fi încheiate și s-ar putea pune capăt acestora.

Port strategic la Marea Azov, Mariupolul este unul dintre principalele obiective ale forţelor ruse în efortul lor de a obţine controlul total al regiunii Donbas şi de a forma un coridor pe uscat către peninsula Crimeea anexată.

La Mariupol, luptele continuă în zona uzinei siderurgice Ilici şi în cea a portului, fapt ce contrazice versiunea Moscovei potrivit căreia forţele sale ar deţine controlul complet asupra acestuia.

"Situaţia de la Mariupol este dificilă şi grea. Confruntări au loc chiar acum. Armata rusă cheamă constant unităţi suplimentare pentru a lua cu asalt oraşul", a declarat, vineri, Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina.

"Dar pentru moment, ruşii nu au reuşit să captureze în totalitate acest oraş" din sud-estul Ucrainei, a afirmat oficialul într-o conferinţă de presă, indicând că în alte părţi forţele ruse îşi concentrau eforturile pentru a ocupa localităţile Rubejnoe şi Popasna din estul Ucrainei.