MENIU

Mesaj TRANȘANT al liderilor Europeni, după discuția cu Biden de astăzi: NU poate exista nicio relaxare a hotărârii occidentale...

Boris Johnson, premierul britanic / Foto: Profimedia

Boris Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au avertizat, într-o conversație telefonică avută marți, „că nu poate exista nicio relaxare a hotărârii occidentale până când oroarea provocată Ucrainei se va termina”, potrivit Downing Street. 

„Prim-ministrul a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acțiunile sale și nu după cuvintele sale”, susține sursa cittaă, făcând referire la anunțul făcut de Moscova la finalul negocierilor de astăzi, potrivit căruia își va reduce acțiunile militare în nord-vestul Ucrainei, în special în jurul Kievului și la Cernihiv, relatează Hotnews, care citează AFP.

„Putin bagă cuțitul în rana deschisă a Ucrainei într-un efort de a forța țara și aliații săi să capituleze”, potrivit Downing Street. „Prim-ministrul a cerut liderilor să fie necruțători în răspunsul lor”, se mai arată în declarația citată.

Preşedintele american Joe Biden a discuta marţi, printr-o videoconferinţă, cu liderii Franţei, Regatului Unit, Germaniei şi Italiei despre războiul din Ucraina, potrivit unui anunț făcut de Casa Albă.