MENIU

Mesaj tranșant al Budapestei pentru Ucraina: O țară în război NU poate adera la NATO. Alte două țări europene, SCEPTICE în privința aderării Kievului

Șeful NATO, Jens Stoltenberg / Foto: Profi Media

Statele membre NATO discută ultimele scenarii înainte de summitul din iulie cu privire la aderarea Ucrainei la Alianță. Franța și Germania, însă, au păreri diferite. Mai mult, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto a declarat că aderarea la NATO a unei ţări aflate în prezent în război nu se poate afla pe agendă. 

Ministrul ungar de externe și-a argumentat declarația și a făcut referire la mesajul NATO de anul trecut conform căruia Alianţa nu este parte a conflictului din Ucraina şi că va face tot posibilul să evite o confruntare directă cu Rusia. Mai mult, Szijjarto nu este de acord ca Ucraina să primească instruiri din partea NATO deoarece acest lucru ar putea face ca Rusia să extindă conflictul.

În timp ce președintele Franței, Emmanuel Macron, face presiuni pentru o cale concretă de aderare a Ucrainei la Alianță, ministrul de externe din Germania îndeamnă la mai multă prudență, din cauza războiului care ar putea degenera. În tot acest timp, și liderul de la Kiev face presiuni și cere semnale clare în privința aderării. 

Mai multe articole despre:
ucraina aderare nato