MENIU

Este posibil un LOCKDOWN total în Germania, din cauza COVID-19. Merkel: „Pandemia este o catastrofă a secolului! Morții nu sunt pur și simplu cifre - sunt oameni”

Angela Merkel a avertizat din nou germanii de gravitatea situației epidemice. În ciuda relaxărilor dorite și a oboselii generale, cancelarul german a vorbit, într-o conferință de presă, despre accelerarea infectărilor și numărul mare de decese, apelând din nou la respectarea măsurilor de protecție. În același timp, Merkel nu a exclus un eventual lockdown total, dacă situația nu va fi controlată în paralel cu vaccinarea împotriva COVID-19. Cancelarul german a spus că, pentru protecția germanilor, e posibilă carantinarea dacă epidemia nu intră pe un trend descendent, iar țările vecine relaxează restricțiile. Ea a anunțat că toți vor fi vaccinați împotriva COVID-19 până la sfârșitul acestei veri.

 

Merkel: „Acestea nu sunt pur și simplu cifre - sunt oameni”

„Este cumplit. Numai astăzi au murit iar mai bine de 1.000 de oameni. Acestea nu sunt pur şi simplu cifre. Sunt oameni care au murit în singurătate, sunt destine, sunt familii îndoliate. (...)

Această pandemie este o catastrofă a secolului, în sensul unei catastrofe naturale. Această pandemie este pe drept cuvânt percepută de toată lumea ca un afront. Ar fi cu adevărat de mirare ca răbdarea să nu ne fie pusă la grea încercare. Suntem absolut conştienţi de asta", a declarat joi cancelarul german, potrivit Deutsche Welle.

În ultimele 24 de ore au murit în Germania, din cauza COVID-19, 1.052 de persoane, bilanțul deceselor ajungând joi seară la 50.551. Și noile infectări, zilnice, sunt în creștere, în ultimele 24 de ore au fost de 18.550, cele mai multe în ultima săptămână, Până joi seară, numărul de bolnavi de COVID-19 din Germania, de la începutul epidemiei, era de 2,1 milioane.

Germania, în ALERTĂ din cauza noilor tulpini! Măsuri DRASTICE după bilanțul negru de COVID-19: LOCKDOWN prelungit cu 30 de zile

Merkel: „Această pandemie este o catastrofă a secolului”. Apel către țările vecine

În conferința de presă de joi, Merkel a reiterat apelul de a lupta în comun, cu măsuri, împotriva coronavirusului, în Germania şi împreună cu ţările vecine.

Cancelarul german avertizează că ia în calcul chiar și o carantină totală, deci nu exclude în totalitate închiderea graniţelor.

În această săptămână, marți, lockdown-ul a fost prelungit din nou în Germania - până pe 14 februarie. 

Germania, în ALERTĂ din cauza noilor tulpini! Măsuri DRASTICE după bilanțul negru de COVID-19: LOCKDOWN prelungit cu 30 de zile

„Dacă o ţară care are poate o incidenţă de două ori mai ridicată decât Germania se decide să deschidă toate afacerile, în timp ce la noi sunt încă închise, atunci avem, desigur, o problemă. (...) Le cer multe cetăţenelor şi cetăţenilor Republicii Federale Germania. Şcoli închise, magazine închise, restaurante închise. Nicio manifestare culturală. Şi este firesc că nu voi putea privi impasibilă dacă undeva se va acţiona cu totul diferit. Nu voi spune: ei bine, atunci germanii pot să se deplaseze într-o ţară vecină”, a mai spus Merkel, în fața jurnaliștilor, în conferința de joi.

Speranța este în vaccinarea împotriva COVID-19. Când vor fi vaccinați toți germanii? 

Cancelarul a spus că până la sfârșitul verii toți germanii vor fi deja vaccinați. „Guvernul face tot posibilul pentru a proteja lanțurile de aprovizionare cu serul mult așteptat, cu toate că nu poate controla în niciun fel producția”, a mai explicat Merkel.