MENIU

Meniul dintr-un spital de copii din România: ceai cu detergent

<p>Ceaiul cu cele mai multe proprietăţi terapeutice. Cum se prepară</p>

Ceai cu detergent. Asta urmau să primească aproape 200 de copii de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, potrivit rezultatului analizelor făcute de Institutul de Medicină Legală Mina Minovic. Norocul copiilor a fost că un medic a gustat din ceai, înainte ca acesta să fie dat copiilor.

Ancheta deschisă săptămâna trecută la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce un medic a suferit arsuri pe gât, a scos la iveală neglijenta angajaţilor din bucătărie. Doctorul se pregatea să iasă din garda şi a cerut o cană cu ceai , după ce a băut a avut o senzaţie de arsură.

Astfel, ceaiul nu mai fost servit copiilor la masă. Rezultatul analizelor toxicologice au scos la iveală faptul că ceaiul conţinea detergent.

"S-a constata prezenţa unor ioni de fosfat şi de carbonat şi absenţa ionilor de amoniu , deci în acel ceai probabil a fost un detergent", a spus Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

"Oricum pedepsele o să fie aplicate: bucătăreasa, asistenta dieticiană, care avea obligaţiile de servici. Nu-şi explică nimeni ce s-a întâmplat", a afirmat Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie.

Părinţii copiilor internaţi în spital sunt revoltati şi dezamăgiţi de întregul sistem sanitar.

"Evităm pe cât putem internările pentru că suntem foarte dezamăgiţi", a spus mama unui copil.

Vinovaţii riscă desfacerea contractelor de muncă, iar în cazul în care medicul care a băut din ceaiul toxic va depune plângere la poliţie, se va deschide şi un dosar penal.