MENIU

Meghan Markle, soția Prințului Harry face o mutare strategică după moartea Reginei - Ce i-a cerut Regelui Charles al III-lea

Meghan Markle, soția Prințului Harry - Duci de Sussex, Marea Britanie Foto: Profi Media

Meghan Markle surprinde după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Soția Prințului Harry, ducesă de Sussex, a făcut o mutare neașteptată în fața actualului Rege Charles al III-lea.

Meghan Markle i-a cerut regelui Charles al III-lea, tatăl soțului său - Prințul Harry, o întâlnire urgentă unu la unu. Solicitarea vine înainte ca cei doi să plece înapoi în California, după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Meghan Markle i-ar fi scris o scrisoare oficială Regelui Charles al II-lea pentu a obține această audiență, a declarat un reporter de monden presei britanice. Neil Sand a mai precizat că informația vine de la „o sursă foarte bună”.

„Este o mișcare foarte curajoasă din partea lui Meghan”, a susținut acesta, citat de DailyMail.

Prințul Harry și Meghan Markle au participat luni, 19 septembrie, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, după aproape două săptămâni petrecute alături de Familia Regală, dând frâu liber zvonurilor privind o posibilă revenire în rândul Casei Regale a ducilor de Sussex.

Familia Regală, în format restrânsă, adică frați, veri, copii, nepoți și strănepoți, a participat la  o slujbă de înmormântare privată după coborârea în criptă a sicriului Reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a fost înmormântată alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor. 

Regina Elizabeth II a murit la 8 septembrie, la Castelul Balmoral. Avea 96 de ani. Și pri ndecesul său s-a încheiat o domnie de 70 de ani ce a traversat două războaie mondiale și războiul rece cu Rusia.

Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

Cererea lui Meghan este văzută de presă ca o posibilă strategie pentru a reveni în Familia Regală. Decizia lui Harry de a se retrage din îndatoririle regale a provocat o ruptură în familie. Care a dus și la relații dificile cu propriul frate - Prințul William sau cu tatăl său, devenit Regele Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Fratele său, Prințul William, a devenit Prinț de Wales după moartea Reginei și este acum moștenitorul tronului Regatului Unit, după proclamarea tatălui lor, Charles, ca Rege - Charles al III-lea.

Meghan Markle i-a adus un ultim omagiu Reginei după ce a purtat o pereche de cercei din perle, pe care o primise cadou de la suverană, în anul 2018. Kate Middelton, soția Prințului William, devenit Prinț de Wales și moștenitorul tronului, a purtat colierul de perle al suveranei. Meghan a respectat dress code-ul regal impus la un asemenea eveniment și a purtat o rochie „all black” și pantofi simpli, cu toc. A purtat și o capă, dar și o pălărie cu bol larg, fără voal, insa, cum a purtat Prințesa de Wales - Kate. 

Despre conținutul scrisorii oficiale adresate de Meghan actualului Rege Charles al III-lea, Neil Sand susține că ar conține sigur motive pentru ștergerea neînțelegerilor ce au fost în ultimii ani de zile.

„Ar fi o oportunitate de a curăța, de a separa greșelile făcute și de a explica de ce au făcut Harry și Meghan în ultimii doi ani”, a mai spus Neil Sand.

„Acum și-ar dori, înainte de a se întoarce în California, să aibă o audiență cu regele Charles al III-lea”, a spus Sean într-un videoclip postat pe YouTube, care a înregistrat aproape 300.000 de vizualizări.

Ducii de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle, care se presupune că se află la Windsor după funeraliile Reginei, urmează să plece din Marea Britanie înapoi în SUA, pentru a-și vedea copiii, Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an.

Conform regulilor regale, nepoţii monarhului devin automat prinţi sau prinţese ale regatului, aşa că, acum că tatăl lui Harry, Charles, este rege, copiii săi, Archie - 3 ani, şi Lilibet - 1 an, primesc aceste titluri înalte. Lilibet a fost numită după porecla din copilărie a reginei.

Însă Ducii de Sussex s-au mutat în SUA și după un an de zile au renunţat la patronajul regal. În plus, anul trecut, în martie, au inflamat și mai mult relațiile din familie prin interviul acordat lui Oprah Winfrey, când Meghan a declarat că a trecut prin momente dificile în cadrul familiei regale.

Sursă Foto: Profi Media