MENIU

Medvedev, ironii pe Twitter despre „iubitorii de broaşte, cârnaţi şi spaghete": Vizita lor la Kiev are o "utilitate zero"

Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, un apropiat al lui Vladimir Putin, ia în derâdere prezența liderilor europeni la Kiev, spunând despre vizita lui Macron, Scholz si Draghi, pe care îi numește „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete" că este egală cu zero.

Fostul președinte rus consideră că vizita lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi, pe care îi cataloghează ca europeni „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete", are o "utilitate zero" şi a insinuat că cei trei se îmbată cu „horilka", vodca ucraineană, relatează Agerpres, care citează dpa.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani", a scris, joi, pe Twitter fostul număr 1 de la Moscova.

„Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie", a mai scris aliatul lui Putin.

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier între 2012 şi 2020, deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.