MENIU

Medvedev anunță că Rusia se pregătește să anexeze regiuni dintr-o altă țară - Declarații controversate care stârnesc îngrijorări uriașe

Medvedev

Medvedev face declarații șocante. El sugerează că Rusia ar putea să anexeze noi teritorii, de data aceasta din Georgia.

Dmitri Medvedev, fostul lider al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate rus, sugerează într-un editorial recent că Rusia ar putea lua în considerare anexarea regiunilor georgiene separatiste, Osetia de Sud și Abhazia. Acest articol a fost publicat într-un ziar favorabil guvernului și a fost preluat de agențiile de știri TASS și Reuters.

Reflectând asupra evenimentelor din 2008, Medvedev a menționat că Georgia a fost folosită ca un instrument împotriva Rusiei. El a subliniat în articolul său că ideea de a se integra în Rusia este încă foarte populară în Abhazia și Osetia de Sud. "Această idee ar putea deveni realitate dacă există justificări solide pentru aceasta", a adăugat el.

Medvedev a indicat, de asemenea, că sectorul militar-industrial al SUA a beneficiat cel mai mult de pe urma conflictelor din Osetia de Sud și Ucraina. El a argumentat că conflictul dintre Georgia și Osetia de Sud a reprezentat pentru SUA și aliații săi o experiență crucială în războaiele hibride din regiunea post-sovietică. Medvedev a subliniat că reînnoirea arsenalului militar al Georgiei a sporit profiturile companiilor americane de armament. El a menționat că aceasta este o strategie frecvent utilizată de SUA în diferite regiuni ale lumii. Medvedev a afirmat că în prezent se fac livrări mari de armament NATO, inclusiv echipament care a fost interzis. El a concluzionat spunând că principalii beneficiari sunt corporațiile din sectorul militar-industrial al SUA, care sunt interesate să mențină conflictul activ cât mai mult timp. Pentru aceste corporații, a spus el, este doar o afacere, fără implicații personale.

Mai multe articole despre:
Medvedev