MENIU

Medicul Ovidiu Popa, despre focarul COVID de la Spitalul Sf. Spiridon: "Activitatea se desfășoară cu greutate". Ce SOLUȚIE au găsit reprezentanții spitalului

Rezultate pozitive COVID-19

Este focar de Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Iași, acolo unde 9 cadre medicale au fost depistate pozitiv. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, Ovidiu Popa, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că activitatea se desfășoară în acet moment "cu grutate" ca urmare a acestui fapt. Cu toatea astea, spune medicul, s-a apelat la ajutorul "colegilor de pe celelalte secții pentru ca activitatea de pe ATI să se desfășoare în condiții bune". În alte trei spitale din județ sunt focare de infecție, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

"Vreau să fac o rectificare, pentru început. Este vorba de 9 persoane confirmat în focar (și nu de 10, cum s-a spus inițial - n.r.). 3 dintre ele sunt pe secție și 6 pe blocul operator. Dintre acestea, 3 sunt vaccinate cu schemă completă. Starea lor este bună, în prezent sunt monitorizați de medicii de familie.

Activitatea se desfășoară greu în acest moment. Din fericire, dacă putem spune așa, este vorba de personal sanitar mediu și auxiliar. Niciun medic în focarul actual, deci.

Am apelat la ajutorul colegilor de pe celelalte secții pentru că activitata de pe ATI să se desfășoare în condiții bune", a afirmat Oviu Popa.

Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat, joi, apariţia a patru focare de COVID-19 în judeţ, cele mai multe cazuri fiind înregistrate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon". În toate cazurile s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

Restul focarelor sunt, potrivit DSP Iași, la Spitalul de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni Grajduri - Pavilion 2 Femei sunt 9 persoane cu COVID-19 (4 cadre medicale şi 5 pacienţi). În acest caz personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar pacientele izolate în spaţiu separat. 

Un alt focar a fost înregistrat la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Univ. Dr. George I.M. Georgescu" - Laborator Cardiologie Intervenţională, unde 6 cadre medicale au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău sunt 3 salariaţi cu COVID-19.

Mai multe articole despre:
iasi focar covid spital sf spiridon iasi