MENIU

Medicul Monica Pop: „Românii riscă boli grave de la pastila de iod”. Avertisment TERIBIL

Medicul Monica Pop

Medicul Monica Pop a precizat, la Realitatea PLUS, că românii care iau pastile cu iodură de potasiu fără să respecte recomandările medicilor riscă să se aleagă cu boli grave. 

Avertismentul vine în contextul în care tot mai multe persoane merg la farmacie să ceară pastile cu iod. Potrivit medicului, mulți adulți au dat pastilele copiilor sau chiar bunicilor. Și asta, fără să existe vreun risc de radiatii. Monica Pop mai spune că în cazul în care chiar va fi un accident nuclear, pastilele nu vor mai avea niciun efect pe un organism deja modificat din cauza celor luate inutil până acum. 

„Fiecare om care și-a cumpărat aceste pastile primește acele hâtrii de la farmacii care însoțesc cele patru tablete. Acolo sunt toate instrucțiunile, oamenii nu le citesc, nu își dau seama cât rău își fac cu aceste tablete. Pot face tot felul de patologii, plus că există și contraindicații. În țara asta, oamenii nu au grijă de sănătatea lor. Tabletele sunt extrem de periculoase luate fără niciun motiv.

Dacă vine un accident nuclear, ce fac oamenii care au luat deja pastilele absolut degeaba? Alea sunt făcute să contracareze expuerea la radiații, nu așa. Au tot felul de efecte secundare foarte grave. E adevărat că domnul ministru nu a zis și modul lor de folosire și sănaccentueze să nu le ia nimeni până în momentul în care apare motivul”, a precizat Monica Pop, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
Monica Pop pastila iod