MENIU

Medicul Ion Ștefan, la "România în realitate": "Să REFUZI existența virusului este O OFENSĂ adusă evoluționismului”

Medic: Să refuzi existența virusului este o ofensă adusă evoluționismului

Medicul Ion Ștefan, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar „Carol Davila”, din Bucureşti, a declarat, la emisiunea LIVE realitatea.net ”România în realitate”, că măsurile recomandate de autorități ”sunt reguli de bun-simț medical, nu restricționări ale libertății individuale”. Medicul a criticat atitudinea celor care nu cred în existența coronavirusului și ies la proteste, fără respectarea măsurilor de protecție.

Medicul a avertizat asupra riscului de transmitere a coronavirusului la proteste, unde oamenii nu poartă mască și nu respectă distanțarea fizică.

”Cui folosesc aceste proteste, care ne expun și mai mult riscurilor?! Emisia microparticulelor este cu atât mai amplă cu cât se vorbește mai tare, cu cât oamenii gesticulează mai energic, mai ales că, in astfel de situații, nu se păstrează distanța fizică. Poate și la noi se va lua în calcul posibilitatea ca, la evenimente cu încărcare emoțională, cu aglomerații mari și în care este și imposibil de păstrat distanța fizică, să se poarte mască, chiar dacă suntem în exterior. Riscurile există”, a declarat Ion Ștefan, referitor la protestele anti-Covid din ultimele zile, din Piața Victoriei.

Despre ”dictatura sanitară” invocată de protestatari, medicul a spus că ”este o aberație”. Acesta a catalogat teoriile conspiraționiste legate de apariția virusului ca fiind ”o ofensă adusă evoluționismului”.

,,Eu nu mă simt un dictator. Cu siguranță, este o aberație. În continuare se exprimă tot felul de teorii conspiraționiste care încearcă să eludeze realitatea, să confecționeze o falsă realitate, pornind de la premise inexistente, profane. Să încerci să refuzi existența acestui virus mi se pare o ofensă adusă evoluționismului și un argument contra logicii”, a spus şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar „Carol Davila” din Bucureşti.

Mai multe articole despre:
ion stefan coronavirus teoriile conspirationiste