MENIU

Medicul ATI Radu Ţincu anticipează un DEZASTRU la Terapie Intensivă: „E o supraîncărcare fără precedent! Nu mai sunt locuri la MORGĂ"

Radu Țincu - medic primar la secția ATI de la Spitalul Floreasca

Radu Țincu - medic primar la secția ATI de la Spitalul Floreasca avertizează că în următoarea perioadă va fi un dezastru la Terapie Intensivă. Acesta spune că avem o supraîncărcare fără precedent, nemaivăzută în România după Revoluţie.

„Este clar că avem o problemă de comunicare atât în campania de vaccinare care nu a ajuns să-şi atingă planurile şi nu am ajuns la acea imunizare de care aveam nevoie, şi a fost şi o problemă de comunicare în ce priveşte sistemul sanitar, oamenilor le e frică să vină la spital şi această teamă le-a fost alimentată de diverse grupuri conspiraţioniste.

Ce trăim în zilele acestea e un dezastru sanitar, avem o încărcare fără precedent, este un dezastru sanitar, avem o supraîncărcare fără precedent, nemaivăzută în România după Revoluţie.

Pacienţii nu au loc în secţiile de Terapie intesivă şi curând spitalele, deja sunt discuţii la multe unităţi din Bucureşti, pentru gestionarea cadavrelor.

Nu mai există locuri la morgă şi cel mai probabil se va apela la camere frigorifice exterioare spitalelor pentru a putea gestiona această criză.

Este evident că trebuie măsuri imediate, pentru că la peste 19.000 de cazuri cum au fost ieri, peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru, pentru că 2-4% din aceşti pacienţi vor avea nevoie de spitalizare la ATI şi se va depăşi cu mult capacitatea naţională de terapie intensivă”, a avertizat medicul.

Mai multe articole despre:
radu tincu avertisment ati dezastru terapie intensiva