MENIU

Medicul Alexandrina Cringeanu: "Boala începe de la suflet, la minte, apoi ajunge în corpul fizic"

De profesie medic oncolog în cadrul unui Centru de Recuperare și Medicină Integrativă, Alexandrina Cringeanu a ales o altă abordare de studiu și tratament pentru  cauzele suferinţei şi durerii provocate de cancer. A descoperit astfel un nou drum în cariera ei despre care a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate realitatea.net.

Bolile cu care medicii intră zilnic în contact, îi fac pe aceştia ori mai sensibili, ori imuni la suferinţă. Cum a fost în cazul dumneavoastră?
Eu am devenit mai sensibilă şi de aceea mi-am întrerupt cariera de medic timp de 4 ani. În opinia mea, imun cu adevărat nu devine niciun medic, suntem oameni şi toţi oamenii au emoțiile codificate în ADN. Fiecare ne creăm o imagine, ceea ce este cu adevărat în interiorul nostru este puţin vizibil din exterior.

Cine și ce crează haosul în noi, mai exact în sistemul format din minte, corp şi suflet? 
Boala este o lecţie pentru cel care o primește, mai ușoară sau mai grea, depinde cât de mult s-a depărtat de ceea ce este bun pentru binele lui sau al ei. Sunt foarte mulţi factori fizici, chimici, biologici, mentali şi spirituali care concură la apariţia stării de boală. Stilul de viaţă modern include pentru cei mai mulţi dintre oameni alimentaţia de proastă calitate şi contaminată cu de toate (conservanţi, antibiotice, aditivi, coloranţi, compuși modificaţi genetic), produse de igienă corporală şi îngrijire personală pline de toxine, sedentarism, deconectarea de natură, stresul cotidian, agitaţia permanentă, spiritul de competiţie exagerat, lipsa scopurilor personale, a împlinirilor, absenţa bucuriei de a trăi şi de a vedea frumuseţea vieţii. Toate acestea determină disfuncţionalităţi în toate planurile fiinţei noastre şi, în timp, dacă nu se adoptă alte obiceiuri, apare boala în corpul fizic.

Cum se ajunge la echilibrarea sistemului mai sus menţionat şi cât durează acest proces, cu aproximaţie?
Starea de echilibru înseamnă stare de bine, adică o minte pozitivă si relaxată, un corp plin de vitalitate şi energie şi un suflet plin de armonie şi bucurie. Cum obţinem această stare de bine? Prin schimbarea stilului de viaţă, pas cu pas, acţionând la nivelul corpului (adoptarea unei alimentaţii sănătoase, mișcare, corectarea deficitelor deja existente), la nivelul minţii prin tehnici mentale de relaxare şi reprogramare mentală pozitivă şi la nivelul sufletului prin  tehnici de eliberare a emoţiilor negative, tehnici energetice şi meditaţie. 

Aţi făcut trecerea de la medicina clasică la cea holistică. Ce anume v-a determinat să alegeţi această ramură a medicinii?
Încă de la începutul practicii mele ca medic oncolog în Institutul Oncologic Bucureşti, am vrut să înţeleg în profunzime această boală numită cancer, de ce apare în viaţa oamenilor, de ce  atâta suferinţă şi durere. Am început să studiez, să ascult, să cercetez, să analizez fiecare pacient în parte. Am citit, am mers la cursuri şi am aplicat. Astfel, am aflat că suntem un sistem format din minte, corp şi suflet. Boala este o dezordine apărută în toate aceste trei componente, începe la nivelul sufletului, apoi cuprinde mintea şi, în final, se materializează în corpul fizic. Vindecarea completă se poate obţine doar folosind metode şi tehnici combinate pentru corp, minte şi suflet. Am decis să adopt abordarea holistică în consultaţiile mele pentru a ajuta cât mai mulţi oameni să-şi recapete sănătatea şi să trăiască în stare de bine. La începutul acestui an, am cunoscut Centrul de Recuperare şi Medicina Integrativă Global Welness System. Produsele naturale şi tehnologiile revoluţionare (Matrix Drops, Papimi, Imunotic) ce se află exclusiv în portofoliul GWS, completează perfect cunoştinţele mele şi am constituit astfel protocoale personalizate în funcţie de particularităţile fiecărui client în parte.

Cât de importantă este odihna în procesul de vindecare a bolii?
Somnul, în special somnul de calitate, este foarte important pentru organism deoarece în această perioadă apare starea de relaxare ce determină descărcarea în organism a unor substanţe ce intensifică mecanismele de autovindecare şi de regenerare celulară.

Ce dietă ne recomandaţi pentru a ne revigora organismul după sezonul rece şi a scăpa de astenie şi stările de somnolenţă?                                                                                          
În această perioadă recomand o dietă de detoxifiere axată, în principal, pe alimente verzi (produse de sezon) în asociere cu diminuarea sau chiar eliminarea din alimentaţie a produselor de origine animală. Consider că nu este întâmplator faptul că este postul Paștelui şi cu toţii avem şansa să facem o curăţenie în toate planurile fiinţei noastre (fizic, mental şi emoţional). În acelaşi timp, astenia şi somnolenţa pot avea ca şi cauză intoleranţa,  sensibilitatea sau alergiile la diverse alimente. 

Practicaţi "metoda Silva". Cum acţionează aceasta pentru îmbunătăţirea sănătăţii?
Metoda Silva este o tehnică absolut minunată de reprogramare mentală şi control al stresului. Stresul joacă un rol foarte important în apariţia bolilor şi,  în acelaşi timp, în recuperarea sănătăţii. Beneficiile practicării acestei metode sunt: reducerea stresului, accelerarea capacităţii naturale a minţii şi corpului de vindecare fizică şi emoţională, gândire pozitivă şi stare de bine. În fapt, metoda Silva ne învaţă să ne folosim mintea în sensul cel mai benefic şi să obţinem tot ceea ce ne dorim, inclusiv o stare de sănătate optimă.

Mai multe articole despre:
sănătate doctor wellness Alexandrina Cringeanu