MENIU

Medicii români care tratează italieni bolnavi de COVID-19, lăudați de Ursula von den Leyen: Asta este solidaritatea UE în acțiune

Ursula von der Leyen

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, laudă acțiunea medicilor și asistentelor din România care sunt în aceste zile în Lombardia pentru a ajuta la tratarea pacienților bolnavi de coronavirus.

Ursula von der Leyen a scris miercuri pe Twitter că „aceasta este solidaritatea UE în acțiune”, referindu-se la acțiunea medicilor români care au mers în Italia pentru a trata pacienți bolnavi de coronavirus.

„Doctori și asistente din România tratează pacienți de coronavirus în Italia pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Aceasta este #SolidaritateaUE în acțiune. #MaiputerniciÎmpreună”, a transmis președintele Comisiei Europene pe Twitter.

Acțiunea de asistentă transnațională este coordonată prin Mecanismul UE pentru Protecție Civilă.

Echipa medicală formată din români se va afla în orașul Lecco, din Lombardia – zonă grav afectată de epidemia de COVID-19 -, pentru următoarele 14 zile.

Echipa românească a fost selectată pe bază de voluntariat și este formată din 11 medici și patru asistenți medicali.

Maiorul Joe Stroescu, liderul delegației medicale SMURD care a ajuns de marți seară în Italia, a declarat: „Am venit să ajutăm poporul italian în aceste momente. Ne-am lăsat familiile acasă, însă am venit aici pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Nu contează dacă suntem români sau italieni, naționalitatea nu contează în aceste momente, trebuie să lucrăm împreună”.