MENIU

Medicii români primesc ajutorul colegilor din Republica Moldova în lupta anti-Covid: O nouă echipă de cadre medicale va ajunge astăzi în țară

Medici pregătiți să ajute pacienții / ProfiMedia

Explozia de infectări din ultima perioadă a făcut ca România să primească ajutor în lupta cu COVID-19 din partea mai multor state, fie că vorbim de forță de muncă, fie de medicamente și echipamente medicale. De data aceasta, cea care ne vine în ajutor este Republica Moldova, țară care va trimite chiar astăzi o nouă echipă de cadre medicale pentru de a ajuta la tratarea pacienților infectați cu virusul SAR-CoV-2.

Mai exact, vorbim despre 20 de medici și asistente medicale, dar și 7 paramedici, toți aceștia urmând să se alăture medicilor români pe frontul luptei anti-Covid pentru o perioadă de 14 zile, relatează Deschide.MD
 
Aceștia vor pleca la spitalul modular din Lețcani, județul Iași.
 
Cadrele medicale care vor ajunge astăzi în țara noastră vor înlocui, practic, echipa de 32 de persoane, medici și paramedici, care s-au alăturat anterior lucrătorilor medicali din România timp de câteva săptămâni.

"Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noştri din Iaşi la îngrijirea pacienţilor. Este nevoie mare şi chiar sunt bineveniţi ca să sprijine, ca să permită creşterea numărului paturilor la Leţcani", afirma șeful DSU, Raed Arafat, pe 15 octombrie.

Potrivit șefului DSU, specialiștii moldoveni urmau să lucreze cot la cot cu cadrele medicale militare și civile de la spitalul modular din Iași, Colegiul Medicilor din România fiind cel abilitat să emită documente temporare de practică medicală în cazul acestora.