MENIU

Medicii de la Fundeni au anunţat cauzele morţii Mărioarei Zăvoranu

<p>&nbsp;De ce afecţiuni suferea mama Oanei Zăvoranu</p>

Institutul Clinic Fundeni a anunţat, într-un comunict de presă, decesul pacientei Zăvoranu Mărioara, în vârstă de 67 de ani, vineri, în jurul orei 9:30.

"Doamna Zăvoranu fusese diagnosticată cu insuficiență renală cronică decompensată în program de hemodializă cronică (august 2004); Diabet zaharat insulinonecesitant; Boală coronariană ischemică cu sechele de infarct miocardic; Accident vascular cerebral sechelar; Pionefroza dreaptă; Stare septică severă. În ciuda tratamentului administrat, răspunsul a fost nefavorabil", precizează reprezentanţii Institutului.

Marioara Zăvoranu se afla pe patul de suferinţă de la începutul anului, din cauza unei suferinţe renale, timp în care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a rinichiului, potrivit spynews.ro. De joi seara, femeia era ţinută în viaţă doar de aparate.

Marioara Zăvoranu instrase în comă, joi seara, fiind ţinută în viaţă doar de aparate. În ultimele trei luni, cât a stat în spital, Mărioara nu s-a putut odihni sau mânca. Se vedea pe faţa ei că trece prin momente grele, a slăbit, era trasă la faţă și abia mai vorbea. De altfel, femeia și-a mutat, practic, biroul de unde se ocupa de afaceri în salonul de spital.

După mai multe ore de comă,  timp în care la căpătâiul ei s-au aflat menajerere şi omul de încredere, Marioara a încetat din viaţă în jurul orei 9:30.

Medicii au încercat două ore să o resusciteze, dar în zadar! Nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Rudele au fost anunţate de asistentele medicale de decesul acesteia.

Conform unor surse din cadrul spitalului la care a fost internată Mărioara Zăvoranu, după ce a intrat, ieri, în comă profundă, corpul ei nu a mai rezistat. Și cum problemele ei cardiovasculare îi dădeau bătăi de cap de multă vreme, dublate de un diabet care o slăbise extrem de mult, Marioara a decedat după ce inima nu i-a mai rezistat și a cedat.